Bogen går tæt på den danske centraladministrations grundlæggende forandringer gennem de seneste 100 år.
Javel, hr. Finansminister?
Den viser, hvordan centraladministrationen i dag er underlagt et samfundsøkonomisk regime, der giver samfundsøkonomiske argumenter forrang for andre argumenter og dermed også stiller Finansministeriet i en dominerende position i forhold til de øvrige ministerier.
Selvskabt er velskabt?
Bogen indeholder spændende studier af såvel forvaltningspolitikken som flere ministeriers industrielle historie. Forfatteren viser, hvordan vores forståelse af den offentlige forvaltning er under forandring, men også hvordan forvaltningernes selvforståelser er i opbrud. Forvaltningerne reflekterer og fastlægger selv flere og flere af præmisserne for deres egen administration. De selvstændiggøres. De bliver selvskabende.
Hvem er dygtigst til at forhandle?
Endelig er bogen et væsentligt bidrag til den forhandlingsøkonomiske diskussion om betingelserne for styring i et samfund med flere og flere gensidigt selvstændige beslutningscentre. Et samfund, hvor intet beslutningscenter kan gøre krav på at repræsentere overblikket, og hvor ingen helhed kan forene alle hensyn. Her sker styring hverken gennem marked eller hierarki, men gennem institutionaliserede forhandlingsspil.
Afhandlingen bag denne bog fik tildelt Tietgenprisens guldmedalje.