Hvad sker der, når alle skal være selvledende?
Selvledende organisering undersøger, hvilke organisatoriske dynamikker der udfordres, og hvordan de kommer til udtryk, når alle skal lede (mere) selv. Det umiddelbart individuelle begreb selvledelse bliver i bogen et organisatorisk begreb og det betyder, at man som læser må glemme det meste af det, man troede, man vidste om selvledelse. Bogen leverer et nyt organisatorisk perspektiv på selvledelse, men også en kritik af den individuelt orienterede, normative konsulentlitteratur om selvledelse, som ellers er udbredt.
Bogen tager afsæt i forestillingen om, at organisatorisk værdiskabelse i det moderne arbejdsliv er knyttet til selvet : at det er i menneskets menneskelighed, at den centrale organisatoriske værdiskabelse sker. Det vil sige menneskets evner til at begå fejl, starte forfra, vurdere og lære nyt. Når selvet kommer i centrum for organiseringen, skaber det særlige organisatoriske dynamikker, der alle samtidig skal balanceres.
Selvledende organisering udvikler begreberne Passion, Kunnen og Resultat til at forstå og håndtere denne komplekse organisatoriske verden med. Bogen bygger på forskning, og gennem bogen illustreres bogens pointer løbende med eksempler fra forskningsprojektet Trivsel, produktivitet og selvledelse (TRIPS).
Målgruppen for bogen er bachelor-, kandidat- og masterstuderende, der arbejder med at forstå, analysere og skabe forandringer, trivsel og læring af organisatorisk art på såvel private som offentlige arbejdspladser. Bogen henvender sig også til konsulenter, ledere og medarbejdere, der arbejder med at forstå og udvikle organisationer, når og hvor selvledelse er udbredt.
Bogen forudsætter en grundlæggende viden om organisation og ledelse. Den kan bruges som lærebog, som opslagsbog eller som inspirationsbog, idet den både beskriver den historiske udvikling af teorier om selvledelse og illustrerer sine pointer og begreber med eksempler fra forskellige arbejdspladser.