Selvet sker | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Selvet sker

- bevidsthedens begivenhed

Selvet sker beskriver bevidsthedens indhold på en ny måde. Udgangspunktet er tanken som en dialog mellem to jeg-er, der kun kan forstå hinanden, fordi de forholder sig til noget tredje. Men dette -tredje jeg- har ikke de samme egenskaber som vores indre stemmer, det er snarere en resonansbund, en uendelig og fremmed dimension, der dog er så nær....

Læs mere

Selvet sker beskriver bevidsthedens indhold på en ny måde. Udgangspunktet er tanken som en dialog mellem to jeg-er, der kun kan forstå hinanden, fordi de forholder sig til noget tredje. Men dette -tredje jeg- har ikke de samme egenskaber som vores indre stemmer, det er snarere en resonansbund, en uendelig og fremmed dimension, der dog er så nær.

Denne dimension modsvares af en form for sansning, der hverken opererer med data eller med ord, men med betydninger, og som i den mest dybe og intense forstand forbinder os med verden.

Ole Fogh Kirkeby præsenterer i denne bog en ny erkendelsesteoretisk model, hvor tilblivelse og skeen er perspektivet på erfaring og erkendelse. Han giver et nyt billede af hele den måde, hvorpå vores identitet bliver til på og af vores mulighed for at forme os selv som mennesker.

Bogen henvender sig til alle kategorier af læsere, der ønsker at reflektere over, hvad det vil sige at være menneske, og over de måder, hvorpå man kan forme sit eget liv og være medskaber af andres, uden at opgive idealet om frihed, myndighed og livsglæde.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2008), 
559 sider
Vejl. Pris
100,-
ISBN 9788759314104

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Anmod

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.