Organisationspsykologi og ledelse | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Organisationspsykologi og ledelse

Mie Grønlykke og Heidi Nørby-Jæger

Organisationspsykologi og ledelse muliggør, at ledere får øje på sig selv og deres mere eller mindre intuitive præferencer i deres ledelsespraksis. Bogen tilbyder et videnskabsteoretisk landkort med forskellige veje ind i organisationspsykologi og ledelse og introducerer til henholdsvis det systemiske og det psykodynamiske perspektiv. Læseren...

Læs mere

Organisationspsykologi og ledelse muliggør, at ledere får øje på sig selv og deres mere eller mindre intuitive præferencer i deres ledelsespraksis. Bogen tilbyder et videnskabsteoretisk landkort med forskellige veje ind i organisationspsykologi og ledelse og introducerer til henholdsvis det systemiske og det psykodynamiske perspektiv. Læseren får via en konkret case indblik i, hvordan de to perspektiver bidrager med hver deres forståelser og handleanvisninger på forskellige organisationspsykologiske problemstillinger.

Håbet er, at læseren vil opleve, at det vil udvide ledelsespaletten og handlemulighederne i forhold til at bedrive ledelse, når man bliver bevidst om implicitte præferencer udi ledelse samt får indsigt i forskelligartede organisationspsykologiske veje at tage. Det kan både bidrage til organisatorisk vækst og menneskelig trivsel.

Bogen er relevant for ledere, konsulenter og andre med interesse for organisationspsykologi – og for koblingen mellem videnskabsteori, organisationspsykologi og ledelsespraksis. Det være sig studerende på diplom-/bachelorniveau og master-/kandidatniveau samt ledere, konsulenter og andre uden for det formelle uddannelsessystem.

Konkret består bogen af følgende af fire dele:

  • Del 1 (kapitel 1): introduktion til, hvordan indblik i videnskabsteori kan bidrage til ledelsespraksis i en organisationspsykologisk kontekst.
  • Del 2 (kapitlerne 2, 3 og 4): introduktion til teori og perspektiver fra tre forskellige videnskabsteoretiske paradigmer – med særligt fokus på det systemiske og det psykodynamiske perspektiv.
  • Del 3 (kapitel 5): et anvendelsesperspektiv med en case, som belyses ud fra henholdsvis et systemisk og et psykodynamisk perspektiv.
  • Del 4 (kapitlerne 6 og 7): introduktion til to supplerende organisationspsykologiske perspektiver: mentalisering og psykologisk tryghed.
Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
1. udgave (2023), 
220 sider
Vejl. Pris
300,-
ISBN 9788759341193

Sidebar section

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel.

Læs mere om vores betingelser

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Lone Fredensborg på lfr@samfundslitteratur.dk.