Ny faglig ledelse | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Ny faglig ledelse

Henrik Rander (red.) og Elvi Weinreich (red.)

Ny faglig ledelse handler om, hvordan man kan forstå og få øje på den faglige dimension i ledelse. 

I de senere år er det politiske krav om inddragelse af borgerne i velfærdsarbejder kommet på dagsordenen og med det er substansen af velfærdsinstitutionernes indsats, det pædagogiske arbejde, omsorgsarbejdet, plejen, behandlingen og...

Læs mere

Ny faglig ledelse handler om, hvordan man kan forstå og få øje på den faglige dimension i ledelse. 

I de senere år er det politiske krav om inddragelse af borgerne i velfærdsarbejder kommet på dagsordenen og med det er substansen af velfærdsinstitutionernes indsats, det pædagogiske arbejde, omsorgsarbejdet, plejen, behandlingen og undervisningen, relationen og samarbejdet med borgerne igen blevet aktuelt. Perspektivet på det fagprofessionelle arbejde er kommet i fokus og det har medført at faglig ledelse igen bliver talt frem i kommunernes forvaltninger, regionernes hospitaler og i den politiske og forvaltningsmæssige litteratur. 

I Ny faglig ledelse belyses faglig ledelse fra flere forskellige vinkler, men samlende er, at fokus på kerneopgaven og en stor opmærksomhed på, hvordan man lykkes med de specifikke kerneydelser. Faglig ledelse har som bestræbelse, at arbejdets inderste formål bliver forfulgt og bogen belyser, hvordan faglig ledelse i dag kan iagttages og forstås, hvilke betingelser der er og hvordan den konkret udføres.

Hvordan kan faglig ledelse se ud?
Hvilke rammer og vilkår er der for faglig ledelse?
Hvad består den i?
Hvorledes kommer den til udfoldelse?
Hvad kan faglig ledelse bidrage til?

Bogen er en antologi og den har bidrag af: No Kampmann, Klaus Kasper Kofod, Hanne Marcher, Leif Moos, Henrik Stockfleth Olsen, Elvi Weinreich, Henrik Rander, Eva Schimmell Raakjær, Signe Smedegaard Skov, Rikke Horup Sørensen, Line Pape Thomsen og Susanne Tronier.

 

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
1. udgave (2021), 
180 sider
Vejl. Pris
259,-
ISBN 9788759335529
E-bog (VitalSource)
1. udgave (2021), 
180 sider
Vejl. Pris
233,-
ISBN 9788759339640

Sidebar section

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Lone Fredensborg på lfr@samfundslitteratur.dk.