Lyt langsomt | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Lyt langsomt

Musikoplevelse er livskvalitet

Denne bog åbner klassisk musik for læsere, der ønsker at få mere oplevelse, glæde og livskvalitet ud af musik.

Bogen veksler mellem kapitler om to af Johann Sebastian Bachs suiter for cello - i alt 12 korte satser - og kapitler om musik og mennesker, hvor nogle af emnerne er: Hvad gribes vi af i musik? Hvad sker der i hjernen, når vi hører...

Læs mere

Denne bog åbner klassisk musik for læsere, der ønsker at få mere oplevelse, glæde og livskvalitet ud af musik.

Bogen veksler mellem kapitler om to af Johann Sebastian Bachs suiter for cello - i alt 12 korte satser - og kapitler om musik og mennesker, hvor nogle af emnerne er: Hvad gribes vi af i musik? Hvad sker der i hjernen, når vi hører musik? Hvordan ligner musik og sprog hinanden?

De to suiter er indspillet af cellisten Julie Tandrup Kock og kan høres på en hjemmeside, hvor man imens kan se noderne og tilhørende kommentarer rulle over skærmen. Det er en innovativ metode til musikformidling, som ikke tidligere er set i Danmark.

Ved at få skærpet sin sans for det skønne i Bachs musik vil læseren få skærpet sin sans for store oplevelser med al musik.

"Denne bog kommer på nye måder ind på musikken, dels i kraft af Christian Kocks baggrund som professor i retorik (og musik er jo så meget forbundet til dette fag), dels med Julie Tandrup Kocks baggrund som udøvende musiker. De nærer begge en meget stor kærlighed til musikken og forståelse for musikkens livsnødvendighed, og dette formidler de med største pædagogiske klarhed." (Hans Abrahamsen, komponist, professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium)

"På måder hvor alle vil kunne følge med, beskriver de detaljer i musikken og udforsker virkemidler og de store følelser, vi oplever, når vi hører musik, men som det kan være svært at sætte ord på. Det hele udstråler viden, respekt og kærlighed til materialet og frem for alt en stor passion for deres mission." (Frederik Øland, violinist i Den Danske Strygekvartet)


Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
1. udgave (2021), 
250 sider
Vejl. Pris
298,-
ISBN 9788759335673

Sidebar section

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.