Dette kompendium er rettet mod kandidatstuderende på medicinstudiet og kan desuden fungere som opslagsværk for yngre læger. Formålet med dette kompendium er at give en let introduktion til det brede kardiologiske speciale for medicinstuderende på universitetet i København, Odense, Aalborg og Aarhus. Der er i de store lærebøger stort fokus på forekomst, ætiologi og patofysiologi af sygdommene, men i dette kompendium er der fokuseret på at gøre fagområdet mere overskueligt, idet der tages udgangspunkt i det kliniske aspekt af diagnostik og behandling. Derfor er kapitlerne struktureret på en overskuelig måde, så de kan bruges som eksamenslæsning og på den måde skabe overblik over de forskellige typer af patienter, der bruges i eksamensopgaverne – igen kun med fokus på diagnostik og behandling, som er en nødvendig kunnen for at kunne bestå.
Kompendiet kan med fordel bruges sammen med det eksamensforberedende kursus fra ASPIRI A/S, Hjertekarsygdomme, for at få det fulde udbytte. Pga. struktur og størrelse er kompendiet også tænkt som en kittelbog, der kan bæres af de studerende i deres kliniktid, så de når som helst kan finde lettilgængelig information om vigtige diagnostiske tiltag og behandling af kardiologiske patienter.
Denne 2. udgave indeholder en opdatering af hvert kapitel ud fra de senest opdaterede nationale behandlingsvejledninger. Endvidere er der i denne udgave tilføjet et nyt kapitel, der kort beskriver akutte tiltag ved akutte hjertelidelser. Sidstnævnte vil gøre det lettere at danne overblik over akut kardiologi i den kliniske hverdag.