Ledelsespsykologi | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

search Kig i bogen

Ledelsespsykologi

De konkrete udfordringer, organisationer står over for i en globaliseret, digitaliseret og kompleks verden, kalder på nye forståelse af ledelse og organisering.

Ambitionen med denne introduktion til LEDELSESPSYKOLOGI er at skabe en forståelse af ledelse som et socialt fænomen i organisationer. Forfatternes bud på en tidssvarende ledelsespsykologi...

Læs mere

De konkrete udfordringer, organisationer står over for i en globaliseret, digitaliseret og kompleks verden, kalder på nye forståelse af ledelse og organisering.

Ambitionen med denne introduktion til LEDELSESPSYKOLOGI er at skabe en forståelse af ledelse som et socialt fænomen i organisationer. Forfatternes bud på en tidssvarende ledelsespsykologi fokuserer på ledelse som opgaver og processer, der skal varetages af en række forskellige personer i organisationer med og uden formelt ledelsesansvar. Med bogen udvikles således en særlig vinkel på ledelsespsykologi, der bygger på følgende antagelser:

  • Ledelse må forstås som distribueret.
  • Ledelse må forstås som situeret.
  • Ledelse er en refleksiv praksis.
  • Ledelse handler om empowerment.

Med dette afsæt giver bogen nye og erfarne ledere et teoretisk fundament for udvikling af et reflekteret lederskab. Bogen er bredt funderet i psykologien og bygger bl.a. på personlighedspsykologi, socialpsykologi, pædagogisk psykologi samt arbejds- og organisationspsykologi for at give en vifte af forståelsesformer, der kan understøtte lederens refleksionsprocesser.

I løbet af bogen kommer forfatterne omkring centrale temaer inden for ledelsespsykologien, såsom lederen som person, ledelse som social praksis, ledelse af motivation, kreativitetsledelse, forandringsledelse, ledelse af trivsel, ledelse af konflikter og ledelsesudvikling.

I denne 2. udgave er alle bogens kapitler revideret med tidssvarende referencer, opdateringer og cases. Bogens overordnede ambition er dog den samme som i 1. udgaven, nemlig udviklingen af en situeret og refleksiv ledelsespsykologi, der kan bidrage med væsentlige indsigter i de konkrete udfordringer, ledere står over for i en globaliseret, digitaliseret og kompleks verden.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
2. udgave (2019), 
272 sider
Vejl. Pris
340,-
ISBN 9788759332788
E-bog (VitalSource Bookshelf)
2. udgave (2019), 
272 sider
Vejl. Pris
263,-
ISBN 9788759335468

Anmeldelser

Underviser

"(...) jeg vil henvise studerende til bogen som en rigtig solid introduktion til ledelsespsykologi. En rigtig fin grundbog er det, og jeg tror den kan blive et godt fundament, til de studerendes projekter på masteruddannelsen, men også som inspiration til ledelsesopgaverne hjemme i organisationen. Der er mange små guldkorn i denne bog til lederne, og den kan sagtens læses og bruges som... Læs mere

Underviser

"(...) jeg vil henvise studerende til bogen som en rigtig solid introduktion til ledelsespsykologi. En rigtig fin grundbog er det, og jeg tror den kan blive et godt fundament, til de studerendes projekter på masteruddannelsen, men også som inspiration til ledelsesopgaverne hjemme i organisationen. Der er mange små guldkorn i denne bog til lederne, og den kan sagtens læses og bruges som opslagsbog, kapitel for kapitel." - Magne Kolstad, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet.

"Jeg bruger den til vejledning og anbefaler den til mine studerende" - Inger, Aarhus Universitet.

"Bogen giver et godt indblik de ledelsespsykologiske processer der foregår, når man er leder af en institution ell. lign. Bog er nem tilgængelig og giver en fundamentalt indblik i ledelsespsykologien. vil kunne anbefales til nye ledere indenfor området." - Anni Mortensen, Neuropædagogisk kompetencecenter UCN.

"Kap. 2 giver et godt view over den historiske udvikling der har været i forståelsen af lederens personlighed og dennes betydning for god ledelse." - Mette Knippel, UC Syddanmark.

Skjul beskrivelse
Medier

"Bogen fokuserer på ledelse som opgaver og processer, der er fordelt ud i organisation, også til medarbejdere uden formelt ledelsesansvar."

Tina Juul Rasmussen i Offentlig Ledelse nr. 4 2013

Læs mere
Medier

"Bogen fokuserer på ledelse som opgaver og processer, der er fordelt ud i organisation, også til medarbejdere uden formelt ledelsesansvar."

Tina Juul Rasmussen i Offentlig Ledelse nr. 4 2013

Skjul beskrivelse

Yderligere information

Forord 7

Kapitel 1
Introduktion til ledelsespsykologi 9

Kapitel 2
Lederen som person 25

Kapitel 3
Ledelse som social praksis 57

Kapitel 4
Ledelse af motivation 81

Kapitel 5
Ledelse af forandringsprocesser 111

Kapitel 6
Ledelse af kreativitet i organisationer 139

Kapitel 7
Ledelse af psykisk arbejdsmiljø og trivsel 165

Kapitel 8
Ledelse af konflikter 197

Kapitel 9
Ledelsesudvikling 225

Litteraturliste 249

Indeks 267

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Anmod

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Lone Fredensborg på lfr@samfundslitteratur.dk.