Ledelse og medarbejdere | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

search Kig i bogen

Ledelse og medarbejdere

- samarbejdets psykologi

Ledelse og medarbejdere – samarbejdets psykologi giver læseren en indføring i organisationers uoverskuelige liv. På den ene side er glæden ved at skabe og samarbejde, stoltheden over gode resultater og udfordringen ved at nå nye mål helt afgørende drivkræfter, når mennesker arbejder. Men på den anden side er fænomener som magt og afmagt,...

Læs mere

Ledelse og medarbejdere – samarbejdets psykologi giver læseren en indføring i organisationers uoverskuelige liv. På den ene side er glæden ved at skabe og samarbejde, stoltheden over gode resultater og udfordringen ved at nå nye mål helt afgørende drivkræfter, når mennesker arbejder. Men på den anden side er fænomener som magt og afmagt, konkurrence, ubehag, tvivl og såret selvrespekt lige så almindelige, når mennesker skal samordne aktiviteter og indordne sig under hinanden.

Forholdet mellem ledelse og medarbejdere er således et kompliceret forhold, der skal balancere mellem en række hensyn. Med udgangspunkt i psykodynamiske og systemiske perspektiver behandler forfatterne relationerne mellem ledelse og medarbejdere samt præsenterer begreber og metoder til at forstå og arbejde med dette forhold.

Bogens første del fokuserer på det enkelte menneske og præsenterer forskellige opfattelser af individuel motivation og psykologi. Anden del omhandler fællesskabet – gruppen – og diskuterer de vigtigste teorier om, hvordan grupper dannes og vedligeholdes. I tredje del diskuteres udvalgte syn på, hvad ledelse er, og hvorfor ledelse er så vigtig. Fjerde del ser nærmere på den enkelte leder. Forfatterne diskuterer desuden teorier om betydningen af lederens personlighed, og hvorvidt det at være leder kræver bestemte personlighedstræk.

I denne reviderede 4. udgave af bogen er der tilføjet et helt nyt kapitel om den virtuelle organisation og lavet væsentlige udvidelser af redegørelserne for selvet samt tilføjet en diskussion om ikke-hierarkiske organisationsformer. Derudover er der foretaget en række opdateringer og forenklinger af teksten.

Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for personaleledelse, erhvervspsykologi, organisationsteori og organisationsudvikling – hvad enten de studerer på de videregående uddannelser eller arbejder med det i praksis som ledere eller medarbejdere.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
4. udgave (2023), 
354 sider
Vejl. Pris
430,-
ISBN 9788759342954
E-bog (VitalSource Bookshelf)
4. udgave (2023), 
354 sider
Vejl. Pris
387,-
ISBN 9788759343593

Yderligere information

Forord til 4. udgave 7
1 Ledelse og medarbejdere 9

Del 1 · Medarbejderen i fællesskabet
2 Individets motivation, følelser og selv 25
3 Samarbejde og psykologiske forsvar 51
4 Nye medarbejderes optagelse i organisationen 67
5 Individets udstødelse af fællesskabet 93

Del 2 · Fællesskabet og gruppeprocesser
6 Gruppen som selvstændig enhed 117
7 Gruppers produktivitet 135
8 Møder 161
9 Den virtuelle organisation 183

Del 3 · Ledelse
10 Indholdet i ledelse 201
11 Lederen som lærer 211
12 Lederen som autoritet 241
13 Ledergruppen 261

Del 4 · Lederens personlighed
14 Personlighed og ledelse 285
15 Lederens modenhed 301
16 Lederens påvirkning af organisationen 317

Litteratur 341
Indeks 351

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Anmod

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Lone Fredensborg på lfr@samfundslitteratur.dk.