Kvalitative metoder | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Kvalitative metoder

I de seneste år har de kvalitative metoder vundet indpas i samfundsvidenskaberne. Der synes at være en tendens til at vende tilbage til sproget, fortællingerne og kommunikationen i forskningen, til at sætte det konkrete og historiske over det universelle og lovmæssige og ikke mindst til at sætte fokus på forskerens uafvendelige interaktion med...

Læs mere

I de seneste år har de kvalitative metoder vundet indpas i samfundsvidenskaberne. Der synes at være en tendens til at vende tilbage til sproget, fortællingerne og kommunikationen i forskningen, til at sætte det konkrete og historiske over det universelle og lovmæssige og ikke mindst til at sætte fokus på forskerens uafvendelige interaktion med sit genstandsfelt.

Der er blandt studerende og forskere en stigende interesse for at arbejde med kvalitative metoder, og denne bog kan betragtes som et supplement til de mere traditionelle lærebøger om kvalitativ metode.

Forfatterne ønsker at lukke op for nytænkningen inden for den kvalitative forskning og giver en række konkrete eksempler herpå, herunder hvordan de kvalitative metoder indgår i samspil med nyere samfundsvidenskabelige og humanistiske teorier.

I Kvalitative metoder præsenteres eksempler på en reflekteret anvendelse af den kvalitative tilgang fra forfatternes forskningsprojekter og læseren får således et indblik i forskerens metodiske valg og disses konsekvenser.

Forlag: Roskilde Universitetsforlag
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2001), 
272 sider
Vejl. Pris
50,-
ISBN 9788778671288

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Anmod

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.