Kunstens filosofi | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Kunstens filosofi

  • Kan man definere "kunst"?
  • Kan man adskille form og indhold i et kunstværk?
  • Er kunst erkendelse?
  • Er vurderinger af kunst altid rent subjektive?

Sådanne problemer kaldes æstetiske, idet det netop er æstetikkens opgave at afklare vort kunstgreb og andre begreber med tilknytning hertil, således at vi med klarhed kan tale om og forstå kunst i...

Læs mere
  • Kan man definere "kunst"?
  • Kan man adskille form og indhold i et kunstværk?
  • Er kunst erkendelse?
  • Er vurderinger af kunst altid rent subjektive?

Sådanne problemer kaldes æstetiske, idet det netop er æstetikkens opgave at afklare vort kunstgreb og andre begreber med tilknytning hertil, således at vi med klarhed kan tale om og forstå kunst i almindelighed og de enkelte kunstværker.

Kunstens filosofi er en ny, gennemarbejdet udgave af Æstetiske Problemer fra 1971, som er den eneste danske indføring i den filosofiske æstetik siden Wilkens' Æstetik i Omrids fra 1888.

Bogen henvender sig først og fremmest til de studerende inden for de forskellige sprog- og kunstvidenskabelige fag og til seminarieelever.

Forlag: Roskilde Universitetsforlag
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2009), 
213 sider
Vejl. Pris
69,-
ISBN 9788778670441

Anmeldelser

Medier

"Den nøgterne, ja ligefrem jordnære, fremstillingsform, i samspil med velvalgte exempler, gør den lettilgængelig, relevant og aktuel. (..) dette er... Læs mere

Medier

"Den nøgterne, ja ligefrem jordnære, fremstillingsform, i samspil med velvalgte exempler, gør den lettilgængelig, relevant og aktuel. (..) dette er en på mange måder fortjenstfuld bog, som bør læses og diskuteres. For det er jo helt rigtigt, hvad Kjørup skriver: at kunsten ingenlunde kan reduceres til den "umiddelbare" oplevelse, men i mindst lige så høj grad har sin betydning ved, at vi kan og må tale om den - og dertil kræves begreber og diskussion af begreber. Med ét ord: filosofi."

Kasper Nefer Olsen i Information, 6. april 2000

 

"Bogens styrke og begrænsning er både dens begrebsanalytiske og dens pædagogiske sigte. (..) Søren Kjørup (har), så at sige mellem sidebenene, afsløret sig selv som en raffineret æstetiker i kraft af sin fornemme stil, sin sensibilitet for kunstværker og deres spil mellem sansning og mening, og sin sans for lighed og forskelle mellem digtning, maleri og musik. Søren Kjørups eget eksempel på det han skriver er ikke det mindst spændende ved hans bog."

Ole Thyssen i Weekendavisen, 7. april 2000

 

"Det er efterhånden sjældent at støde på en udgivelse, der tager hele æstetikken på sig, og det resulterer hos den dannede Kjørup i en vellykket, elementær spørgen. (...) Kjørups nysgerrighed er både en gennemført, videnskabelig strategi og effekten af en - mærker man - oprigtig interesse. Og den er fødselshjælperens bedste og sympatiske redskab."

Lars Bang Larsen i Politiken, 6. maj 2000

 

"Det store fortrinn med Kjørups bok er den lette, diskuterende tone, som gjør den til en ypperlig innføringsbok og lærebok. Kjørups styrke er også innarbeiding av kunsteksempler, som ikke bare brukes som abstrakte referanser (...), men gås grundigt inn i med kunnskab og innsikt."

Arnfinn Bø-Rygg i Apollon 3-4/2000

Skjul beskrivelse

Sidebar section

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel.

Læs mere om vores betingelser

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.