Kompetence i et organisatorisk perspektiv | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Kompetence i et organisatorisk perspektiv

Torben Andersen, Inger Jensen og Arne Prahl (red.)

Kompetencebegrebet synes at vinde frem i forestillinger om fremtidens uddannelser og virksomheder. I disse sammenhænge forstås udvikling af kompetence som noget mere og andet end blot kvalificerede medarbejdere.

Det er forfatternes opfattelse, at man er stødt på nogle grænser i den hidtidige tradition inden for ledelses- og arbejdsorganisering....

Læs mere

Kompetencebegrebet synes at vinde frem i forestillinger om fremtidens uddannelser og virksomheder. I disse sammenhænge forstås udvikling af kompetence som noget mere og andet end blot kvalificerede medarbejdere.

Det er forfatternes opfattelse, at man er stødt på nogle grænser i den hidtidige tradition inden for ledelses- og arbejdsorganisering. Det man håber på er, at medarbejdere fleksibelt kan overskue og overskride stive faggrænser og arbejdsdelinger, og selv få øje på og løse opgaver uden at være afhængige af entydige ordregange.

Det er en forståelse af kompetence, som ikke er knyttet til den enkelte medarbejder, men som forstås i det dynamiske samspil. En sådan forståelse findes ikke i mainstream-litteraturen om organisation og ledelse, og antologien afspejler da også, at vi befinder os i en brydningstid.

I Kompetence i et organisatorisk perspektiv giver forfatterne således ikke ét konsistent bud på en forståelse af kompetencebegrebet, men derimod en teoretisk kritik af de grundlæggende tankefigurer, støttet af en række praksiseksempler fra den private sektor og fra omstillingsprocesser inden for den offentlige sektor.

Forfatterne problematiserer harmonitænkning og peger på det konstruktive potentiale i konflikterne, ligesom den diskuterer mulige alternativer til den traditionelle kompetenceorienterede strategitænkning.

Forlag: Roskilde Universitetsforlag
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

E-bog (VitalSource Bookshelf)
1. udgave (2000), 
313 sider
Vejl. Pris
115,-
ISBN 9788778679192

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et digitalt pensumeksemplar af denne titel.

Anmod om e-bog

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Lone Fredensborg på lfr@samfundslitteratur.dk.