Kompendium i Energiomsætning | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Kompendium i Energiomsætning

Dette kompendium giver et overblik over kroppens energiomsætning og temperaturregulation. Kompendiet gennemgår de fysiologiske, metaboliske og biokemiske områder af menneskets omsætning af næringsstoffer, herunder begreber som hvilestofskifte, nyttevirkning, fødeinduceret termogenese, overvægt, tricarboxylsyre-cyklus, respirationskæde,...

Læs mere

Dette kompendium giver et overblik over kroppens energiomsætning og temperaturregulation. Kompendiet gennemgår de fysiologiske, metaboliske og biokemiske områder af menneskets omsætning af næringsstoffer, herunder begreber som hvilestofskifte, nyttevirkning, fødeinduceret termogenese, overvægt, tricarboxylsyre-cyklus, respirationskæde, kondital, febermekanismen og meget mere.

Kompendiet er udarbejdet til faget Energiomsætning på medicinstudiet ved Københavns Universitet, men er nyttigt for enhver fysiologi- og biokemiundervisning. Teorierne og principperne er suppleret med relevante udregningsmetoder og en gennemgang af fagets tre øvelser: konditest med luftopsamling, metabolitmålinger på muskelbiopsi samt MR-scanning med måling af iltforbrug i muskulatur.

Foruden studerende ved andre danske universiteter er kompendiet nyttigt for uddannede læger og sundhedsfagfolk, ikke mindst i relation til folkesygdommen fedme.

Forlag: Kompendieforlaget
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
2. udgave (2017), 
99 sider
Vejl. Pris
149,-
ISBN 9788792678508
E-bog (VitalSource Bookshelf)
1. udgave (2017), 
99 sider
Vejl. Pris
119,-
ISBN 9788771730111

Sidebar section

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel.

Læs mere om vores betingelser

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Christian Vedel Melsen på cvm@samfundslitteratur.dk.