Dette kompendium er målrettet medicin- og tandlægestuderende på 4. semester. Desuden kan studerende på 1. semester have glæde af de mange oversigter i de to første kapitler, der handler om henholdsvis kemi og enzymer.
Formålet med kompendiet er først og fremmest at tilvejebringe et overblik over biokemi med udgangspunkt i omsætningen af kostens hovedkomponenter: kulhydrat, fedt og protein. Et sådant overblik vil medføre, at udbyttet af den store detaljering i de traditionelle lærebøger i biokemi kan blive større for de studerende.
Et andet formål er at etablere en tæt forbindelse til kemikurset på 1. semester (CKK), og derfor er de vigtigste begreber fra kurset præsenteret i kapitlerne Kemisk opdatering og Enzymer i begyndelsen af kompendiet. Afhængigt af læserens forudsætninger kan disse kapitler konsulteres efter behov under studiet af kapitlet om metabolismen.
Der er lagt stor vægt på at formidle biokemien på pædagogisk vis, og derfor rummer kompendiet mange illustrationer og oversigter.
I biokemi er enzymer og disses eventuelle regulering i fokus, men af hensyn til overblikket er kun regulerede enzymer medtaget i de forskellige processer.
Der er i appendikset redegjort for vigtige aspekter af de såkaldte folkesygdomme: diabetes, overvægt, forhøjet kolesterol og misbrug af alkohol.
Derudover er der i appendikset med et beregningseksempel omtalt aerob og anaerob træning.
Kompendiets form og indhold er resultatet af mange års erfaring med undervisning af medicin- og tandlægestuderende i kemi og biokemi, og de studerendes input gennem årene har været af stor betydning.