Denne bog retter sig imod KLM-faget i læreruddannelsen, som det ser ud med bekendtgørelsen i 2013. Bogen sigter ikke på at dække faget i dets helhed, men vægter især de elementer, der angår forholdet imellem mennesker, skole og samfund.
Der sættes fokus på de mange etiske, politiske, demokratiske og religiøse udfordringer, som en underviser møder i skolen i dag, og den arbejder derved på tværs af de videns- og færdighedsmål, som den studerende skal tilegne sig i faget. I bogen præsenteres en række teorier og faglige begreber, der kan anvendes i de studerendes arbejde med analyser af problemstillinger og udarbejdelse faglige vurderinger.
KLM på tværs er opbygget over fem temaer: læreren som værdiformidler - identitet og kultur i det senmoderne - individ og fællesskab - majoritet og minoritet samt religion i fortolkning og praksis. Bogen belyser temaerne ved hjælp af både sociologiske, historiske og filosofiske perspektiver. Behandlingen af disse temaer er desuden diskuterende og inviterer til, at den studerende får blik for nye perspektiver på sig selv, samfundet og skolen, hvilket i sidste ende sætter denne i stand til at forholde sig nuanceret og reflekteret til etiske, politiske, demokratiske og religiøse udfordringer, som er forbundet med undervisning, forældresamarbejde og skole i et globaliseret samfund , som det fordres i målsætningen for KLM.