Hvorfor er partshøring centralt for borgernes oplevelse af en sagsproces? Hvordan kan journalisering påvirke borgernes tillid til sagsbehandleren? Og hvorfor kan det let gå galt, når økonomiske hensyn inddrages i sociale sager?
Kendskab til juridiske regler og principper er afgørende for at borgerne får den hjælp de har brug for, og den behandling undervejs, de har krav på. Det er også en forudsætning for, at borgerne oplever en offentlig forvaltning undervejs, de kan have tillid til.
Bogen beskæftiger sig med alle de juridiske emner, det er vigtigt at kende for en socialrådgiver. Ikke kun forvaltningsret, men også databeskyttelse, kommunalret og kontrakter. Der er i bogen et gennemgående fokus på meningen bag reglerne og ikke kun deres indhold, fordi det er lettere at forstå og anvende regler i det daglige, som vi kender formålet med. De konkrete sager i bogen stammer alle fra socialområdet, så sagerne ikke ligger langt fra en socialrådgivers hverdag.
Bogen er skrevet til både socialrådgivere under uddannelse og færdiguddannede socialrådgivere med kortere eller længere erfaring.