It-sikkerhed i praksis | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

It-sikkerhed i praksis

En introduktion

Trusler, sårbarheder, risikoanalyse og risiko for cyberangreb er nutidige vilkår. It-professionelle og studerende på videregående uddannelser får med It-sikkerhed i praksis en grundbog, der tager udgangspunkt i de trusler, som organisationer dagligt er udsat for, og i de sårbarheder, der ofte er i både de tekniske systemer, i organisationen...

Læs mere

Trusler, sårbarheder, risikoanalyse og risiko for cyberangreb er nutidige vilkår. It-professionelle og studerende på videregående uddannelser får med It-sikkerhed i praksis en grundbog, der tager udgangspunkt i de trusler, som organisationer dagligt er udsat for, og i de sårbarheder, der ofte er i både de tekniske systemer, i organisationen og i det fysiske miljø – sårbarhed over for f.eks. phishing, ransomware, vira, spoofing og hacking.

Denne bog ruster læseren til alle aspekter af arbejdet med it-sikkerhed, beskyttelse og bekæmpelse af cyberangreb i virksomheder og organisationer – både teknisk og organisatorisk.

Bogen bruger et internationalt standardiseret vokabular og klæder læseren på til at indgå i en professionel it-sikkerhedssammenhæng. De tekniske problemstillinger og systemer for computersystemer, netværk og mobile enheder er i fokus, idet de udgør en stadigt stigende rolle i en moderne virksomhed.

It-sikkerhed i praksis. En introduktion giver – ved at introducere til hacking og penetration testing med Kali Linux – indblik i, hvordan hackere kompromitterer it-systemer i praksis. Ligeledes kan man lære om offensive og defensive tilgange til it-sikkerhed i opbygningen af effektive forsvarsværker. Andre emner er udviklingen af sikker software og sikring af netværk, cloud og data i it-infrastrukturer.

Bogen forener den tekniske vinkel med den organisatoriske it-sikkerhed – herunder hvilke metoder organisationer kan benytte sig af for at forbedre og styre den overordnede sikkerhed med udgangspunkt i ISO 27001.

Til støtte i undervisning i fag indenfor it-sikkerhed har bogen gennemgående cases, øvelser og onlineressourcer. Hjemmesiden it-sikkerhedsbogen.dk (bliver tilgængelig, når bogen udkommer) supplerer bogen med slides, opdateringer og rettelser.

Om forfatterne
András Ács Pedersen er lektor på Zealand Erhvervsakademi i it og digital kommunikation, og han har erfaring som iværksætter i firmaet iMotions og som webchef på TV 2 ØST. András er uddannet procesorganisatør, multimediedesigner, bachelor i medialogi og har også en mastergrad i oplevelsesledelse. Han er en passioneret underviser indenfor it-relaterede emner som it-sikkerhed, programmering og user experience.

Karsten Dahl Vandrup er akademiingeniør EE og lektor på Zealand Erhvervsakademi. Karsten har i en årrække arbejdet med it-sikkerhed i både undervisning og praksis, og han er forfatter til Innovation og teknologioverførsel fra Djøf Forlag. Han har haft ledende stillinger i industrien i en årrække, bl.a. i Nokia OYJ i Finland og Litepoint Inc. i Californien. Karsten er specialist i IT-Governance og it-sikkerhedsledelse. Han er certificeret Chief Information Security Officer af EXIN.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
1. udgave (2022), 
470 sider
Vejl. Pris
550,-
ISBN 9788759339299

Sidebar section

Bestil pensumeksemplar

Er du underviser, har du mulighed for at bestille et pensumeksemplar af bogen.Gå til bestilling

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Lone Fredensborg på lfr@samfundslitteratur.dk.