Innovationspædagogik | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Innovationspædagogik

Kunsten at fremelske innovationskompetence

Innovationspædagogik har siden bogen udkom første gang i 2011 vundet stor udbredelse på landets uddannelsesinstitutioner og i praksis. I bogen viser lektor Lotte Darsø, hvordan du som underviser, projektleder eller konsulent kan fremelske innovationskompetence. Udover en opdatering af relevante emner, begreber og eksempler er 2. udgaven også...

Læs mere

Innovationspædagogik har siden bogen udkom første gang i 2011 vundet stor udbredelse på landets uddannelsesinstitutioner og i praksis. I bogen viser lektor Lotte Darsø, hvordan du som underviser, projektleder eller konsulent kan fremelske innovationskompetence. Udover en opdatering af relevante emner, begreber og eksempler er 2. udgaven også blevet beriget med nye afsnit om responsible innovation, økonomisk innovaion, design thinking og sanselig læring.

Innovationskompetence dækker over evnen til at skabe innovation ved at navigere effektivt i samspil med andre i komplekse sammenhænge. For at indfange kompleksiteten i kompetencebegrebet introducerer forfatteren en analytisk skelnen mellem socio- og intrainnovative kompetencer.

Innovationspædagogik drejer sig om at designe og tilrettelægge undervisningsforløb, der fremelsker  deltagernes innovationskompetence. Bogens ledetråd er innovationsdiamanten, som skaber et krydsfelt mellem viden, ikke viden, relationer og koncepter. Fokus er på de sociale og pædagogiske rammer, der fremmer innovationsprocesser, og hvordan de kan skabes og udfoldes.

Formålet med bogen er at inspirere til fornyelse ved at tilbyde en række teoretiske modeller,  gennemprøvede metoder og nye praksisser, såsom skabelse af læringsrum for innovation, anvendelse af æstetiske og kunstinspirerede skabelsesprocesser samt ledelse af innovationsprocessen gennem forskellige sociale teknologier.

Med afsæt i sin egen forskning, diverse teorier og modeller samt sine mangeårige erfaringer, refleksioner  og eksempler fra praksis klæder Lotte Darsø således bogens læsere på til at undervise ikke bare om innovation men i innovation.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
2. udgave (2019), 
200 sider
Vejl. Pris
299,-
ISBN 9788759334737

Anmeldelser

Medier

"Der er mange gode ideer i bogen, der også giver en række konkrete eksempler og beskriver cases."

... Læs mere
Medier

"Der er mange gode ideer i bogen, der også giver en række konkrete eksempler og beskriver cases."

Ove Christensen i Kulturkapellet, 29. juni 2011

"det [er] en bog som bør læses af alle, der arbejder med innovation i Danmark. Især konsulenter og andre, der arbejder med vidensformidling, vil få stor nytte af bogen."

Henrik Ørholst i Berlingske, 30. oktober 2011

Skjul beskrivelse

Sidebar section

Bestil pensumeksemplar

Er du underviser, har du mulighed for at bestille et pensumeksemplar af bogen.Gå til bestilling

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.