Bogcover til HVAD og HVORNÅR skal vi spise?
Kig i bogen

HVAD og HVORNÅR skal vi spise?

I det meste af den tid, vi har levet på Jorden, har ingen fortalt os, hvad vi skal spise. Der var ingen, som talte kalorier eller kulhydrater. Og selv i samfund med god adgang til mad var det de færreste, der blev overvægtige. I dag får vi fortalt, hvad vi skal spise. Alligevel bliver flertallet af os overvægtige, og mange bliver syge af deres kost. Hvad er der galt med vores kost, og hvorfor er der så mange modstridende budskaber om, hvad vi skal spise? Hvem har ret – hvis nogen da har ret?

Denne bog giver dig et nyt blik på, hvad vi egentlig skal spise, og hvorfor. Det er i virkeligheden meget nemt at spise sundt, hvis bare du ved, hvad du skal navigere efter. Her får du opdateret og forskningsbaseret information om det vigtige samspil mellem kroppen og maden, så du kan træffe bedre valg om det, du spiser – med et sundere helbred som resultat.

HVAD og HVORNÅR skal vi spise? er solgt i mere end 70.000 eksemplarer i Norge, hvor den har sat gang i en bred debat om moderne kostråd, spisevaner og industrialiseret fødevareproduktion.

Tre vigtige pointer fra bogen:

  • Et stort antal studier har vist en sammenhæng mellem et højt indtag af ultraforarbejdet mad og sundhedsproblemer.
  • Ultraforarbejdet mad forstyrrer biologiske signaler, der styrer sult og mæthed, og indeholder ofte mange tilsætningsstoffer, som er mangelfuldt testet.
  • Periodisk faste er en universalmetode til at genoprette et godt helbred og renovere kroppen indefra.

Om forfatteren:
Marit Kolby har en bachelorgrad i fødevarevidenskab og en mastergrad i ernæringsbiologi og arbejder som lektor og forsker ved Oslo Nye Høyskole. Hun er en utrættelig formidler af ny ernæringsviden både i videnskabelige tidsskrifter, i medierne og på sin populære Instagram-profil.

Køb bogen

  • Bog (Softcover m. flapper)
    1. udgave (2024), 192 sider
    ISBN: 9788759345177
    Academic Books
    219,-
    Buy this product
  • E-bog (Vitalsource bookshelf)
    1. udgave (2024), 192 sider
    ISBN: 9788759345498
    Academic Books
    230,-
    Buy this product

Indholdsfortegnelse

Forord til den danske udgave 04

Forord 06

1. Hvad sker der, når du spiser? 09

2. Fordøjelsens myldrende liv 23

3. Hvad sker der, når du faster? 35

4. Faste og føde i løbet af døgnet 45

5. Fasteformer 63

6. Den højt forarbejdede industrimad 79

7. Hvad er der galt med ultraforarbejdet mad? 95

8. Tilsætningsstoffer 111

9. Spis råvarer fra både planter og dyr 129

10. Mad, måltider og mental sundhed 145

11. Bliver vi sundere af økologisk mad? 155

12. Til dig, der er blevet overvægtig 169

Efterord 182

Kilder 185

Køb for Buy this product

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel

Gratis læseprøve

Du kan finde en kort læseprøve samt bogens indholdsfortegnelse her

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig!

Skriv til fagredaktør Christine Ploug Lindberg på cpl@samfundslitteratur.dk

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik