Bogcover til Forretningen Danmark

Forretningen Danmark

Hvor velstanden kommer fra

Hvor kommer danskernes velstand fra? Det er det spørgsmål, Forretningen Danmark søger at besvare.

Svaret handler i høj grad om, at mange danske virksomheder klarer sig godt i verden. Blandt dem er nogle særligt vigtige. De er så at sige “lokomotiverne”, der trækker læsset. Effekten af disse lokomotiver forstærkes af de virksomheder, der som underleverandører og aftagere kan honorere de førende virksomheders krav. Dette samspil kaldes for “klynger”.

Klyngerne udgør en dynamisk kerne, der skaber muligheder i det danske samfund. Ligesom danske virksomheder breder sig i andre lande, overtager udenlandske lokomotiver imidlertid de dele af dansk erhvervsliv, som ikke kan klare sig ude i verden. Derved opstår en international arbejdsdeling, som også omfatter fremstillingen af delene til de enkelte produkter.

At danske virksomheder bliver ved med at klare sig godt i verden og generere velstand er ingen selvfølge. Hvis det skal lykkes, er det især afgørende, at staten sørger for at skabe gode rammer for erhvervslivet. Hvordan staten bør gribe denne opgave an, giver Forretningen Danmark også et bud på.

JENS CHRISTENSEN, dr.phil., lektor emeritus ved Aarhus Universitet. Har i mange år beskæftiget sig med konkurrenceevne, iværksætteri, it og organisation samt forretnings- og teknologiudvikling – historisk og aktuelt, nationalt og globalt.

Køb bogen

  • Bog (Softcover m. flapper)
    1. udgave (2025), 600 sider
    ISBN: 9788759345207
    Academic Books
    351,-
    Buy this product
Køb for Buy this product

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig!

Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik