Bogcover til Er der evidens for evidens?
Kig i bogen

Er der evidens for evidens?

Begrebet om evidens har sin oprindelse inden for medicinsk videnskab, men har også sin berettigelse i undersøgelse af mellemmenneskelige sammenhænge. For hvis vi vil udvikle praksis i de institutioner, hvor mennesker arbejder med mennesker, så har vi brug for at kunne undersøge fænomener videnskabeligt. Uden et sådan grundlag kan vi ikke træffe velbegrundede valg.

Det er derfor ikke uden grund, at begrebet har vundet indpas på flere samfundsniveauer politisk, forskningsmæssigt, kommercielt og blandt aktører i praksis. Fra hver deres udgangspunkt forsøger disse forskellige aktører ikke alene at blive klogere på og udvikle praksis, men også på at effektivisere, legitimere og styre institutionernes form og indhold blandt andet ved brug af begrebet evidens. Denne antologis forfattere udfordrer brugen af begrebet og stiller spørgsmålet: Er der evidens for evidens?

Bogen er på denne vis båret af en nysgerrighed i forhold til, hvordan og hvorvidt der er evidens for, at henholdsvis det ene eller det andet tiltag skulle virke. Hvilken teoretisk forståelse ligger til grund for begrebet, når det anvendes i mellemmenneskelige sammenhænge? Hvad bliver de metodologiske konsekvenser for undersøgelser af praksis? Og hvilken betydning får det for de mennesker, som den evidensbaserede viden implementeres blandt? Der ser vi nærmere på i denne bog. 

Køb bogen

  • Bog (Softcover)
    1. edition (2019), 186 pages
    ISBN: 9788759333464
    Academic Books
    210,-
    Buy this product
  • E-bog (Vitalsource bookshelf)
    1. edition (2019), 186 pages
    ISBN: 9788759334393
    Academic Books
    164,-
    Buy this product

Anmeldelser

Underviser

"Bogen forholder sig kritisk til evidensbegrebet og undersøger om der egentlig er evidens for alt det vi går og foretager os i hverdagen. Evidens er blevet et "modeord" og det at de studerende kan forholde sig kritisk reflekterende til det, er essentielt." - Underviser. Sygeplejerskeuddannelsen Absalon.

"Bogen leverer gode argumenter for forskning med kvalitativt design." - Underviser. VIA University College Ergoterapeutuddannelsen

"Bogens styrker er det kritiske blik på evidensbegrebet (...)" - Underviser, UCL pædagoguddannelsen.

"Bogens styrke er den hjælp den giver til at nuancere begrebet evidens, samt sprog til at diskutere hvornår noget er evidensbaseret inden for humanistisk forskning." - underviser, Aalborg Universitet København og kandidatuddannelsen I læring og forandringaprocesser.

"( ) behandlingen af evidens udvides med denne bog." - Underviser, Professionshøjskolerne UCL.

"Særligt begrebets overførbarhed fra det naturvidenskabelige forskningsfelt til det human-samfundsvidenskabelige område er et omdrejningspunkt for bogens kapitler. Denne vinkel gør bogen særlig interessant i en sygeplejefaglig kontekst, som netop kan siges at have et ben i hver lejr." - Marianne Eilsø Munksgaard, konsulent, Københavns Professionshøjskole.

Medier

"Spændende titel og spørgsmål, som jeg spekulerede en del over, inden jeg læste bogen" - Preben Ulrich Pedersen, Sygeplejersken.

"Jeg har haft stor fornøjelse af at læse denne bog - og også undervejs blevet klogere på nogle sammenhænge. (…) Det er en bog, der kan gøre også jer, der i dag står i folkeskolens krydspres, klogere på, hvad det er, der foregår." - Magasinet Plenum

Køb for Buy this product

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel

Gratis læseprøve

Du kan finde en kort læseprøve samt bogens indholdsfortegnelse her

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig!

Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik