Det radikale demokrati | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Det radikale demokrati

- diskursteoriens politiske perspektiv

Ernesto Laclau og Chantal Mouffe

Det radikale demokrati samler et udvalg af Ernesto Laclau og Chantal Mouffes tekster fra 90´erne. Sammen fremstiller teksterne grundlaget for de to forfatteres tanker om det radikale demokrati - som ikke er en stillestående styreform, men et projekt som stadig udvikles og uddybes i forsøget på at møde sin tids aktuelle politiske...

Læs mere

Det radikale demokrati samler et udvalg af Ernesto Laclau og Chantal Mouffes tekster fra 90´erne. Sammen fremstiller teksterne grundlaget for de to forfatteres tanker om det radikale demokrati - som ikke er en stillestående styreform, men et projekt som stadig udvikles og uddybes i forsøget på at møde sin tids aktuelle politiske udfordringer.

Laclau og Mouffe påstår, at demokratiet kan radikaliseres, hvis det erkendes, at det har fjender, og at dets venner i fredelig konkurrence kan udvikle nye svar på intolerancens, fremmedfjendskhedens og konservatismens udfordringer.

I teksterne gøres der op med den traditionelle marxismes ideer om, at alle samfunds grundlæggende konflikter er klassekamp, og det hævdes i stedet, at politiske konflikter kan optræde på en mangfoldighed af måder.

Samtidig kritiseres den liberalistiske tanke om, at konflikter helt kan undgås. Politik er på dagsordenen, uanset om man vil eller ej.

Laclau og Mouffe afviser hverken marxismen eller liberalismen fuldstændigt, men viser begges svagheder og bygger videre på deres styrker.

Forlag: Roskilde Universitetsforlag
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2011), 
274 sider
Vejl. Pris
299,-
ISBN 9788778671158
E-bog (VitalSource)
1. udgave (2002), 
274 sider
Vejl. Pris
195,-
ISBN 9788778679246

Sidebar section

Bestil pensumeksemplar

Er du underviser, har du mulighed for at bestille et pensumeksemplar af bogen.Gå til bestilling

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.