De professionelle | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

De professionelle

De professionelle tegner et billede af, hvordan professioner kan forstås, og hvordan professonalisering forløber i praksis.

Fremstillingerne veksler imellem kritiske diskussioner af professionsbegreber og professionsstrategier og konkrete analyser af professionsliv og professionsudvikling blandt ingeniører, sygeplejersker, læger, skoleledere,...

Læs mere

De professionelle tegner et billede af, hvordan professioner kan forstås, og hvordan professonalisering forløber i praksis.

Fremstillingerne veksler imellem kritiske diskussioner af professionsbegreber og professionsstrategier og konkrete analyser af professionsliv og professionsudvikling blandt ingeniører, sygeplejersker, læger, skoleledere, folkeskole-, gymnasie- og seminarielærere.

  • Hvad er en profession, og hvad vil det sige at være professionel?
  • Er det lykkedes for "semiprofessionerne" eller "wannabe-professionerne" - sygeplejersker, lærere, pædagoger mm. - at blive "rigtige professionelle", ligesom de klassiske professioner; læger, advokater, ingeniører og præster?
  • Hvordan skal man forstå professionernes aktuelle krise?
  • Har professionerne overhovedet en fremtid i et vidensamfund, hvor vidensmonopoler konstant udfordres, og viden forældes med stigende hast?

Bogens artikler belyser den betydning, samfundets modernisering og velfærdsstatens forandring har for de professionelles arbejde, og den betydning arbejdet har for de professionelle. Men artiklerne diskuterer også forholdet mellem professionalitet og kvalitet og stiller det afgørende spørgsmål om demokrati og vidensudvikling.

Bogen henvender sig bl.a. til mennesker, der arbejder med forskning, professionsudvikling og vidensopbygning i CVU-feltet, som led i forskningstilknytningen mellem universiteterne og de mellemlange videregående uddannelser.

Forlag: Roskilde Universitetsforlag
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2004), 
235 sider
Vejl. Pris
225,-
ISBN 9788778672599

Sidebar section

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel.

Læs mere om vores betingelser

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.