Både-og-ledelse | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Både-og-ledelse

En introduktion til Situationel Dialektisk Ledelse

Både-og-ledelse. En introduktion til Situationel Dialektisk Ledelse handler om, at man som leder i alle situationer må foretage et situationelt betinget valg på baggrund af involverede personer, formål, tidspunkt, sted og øvrig kontekst. At agere situationelt vil sige, at man leder, handler og kommunikerer i forhold til den aktuelle situation, og...

Læs mere

Både-og-ledelse. En introduktion til Situationel Dialektisk Ledelse handler om, at man som leder i alle situationer må foretage et situationelt betinget valg på baggrund af involverede personer, formål, tidspunkt, sted og øvrig kontekst. At agere situationelt vil sige, at man leder, handler og kommunikerer i forhold til den aktuelle situation, og ordet dialektisk peger på det forhold, at der vælges mellem flere mulige løsninger og at der i specifikke situationer altid kan træffes andre valg.

Bogens første kapitel præsenterer den situationelle dialektiske ledelsestilgang gennem 20 udbredte paradokser, som man som leder navigerer i. De følgende kapitler handler om, hvordan man som leder kan handle i forskellige typer af ledelsesopgaver, bl.a. forandringsledelse, projektledelse, innovationsledelse, byggeledelse, ledelse af køn, ledelse af LGBTQ+-medarbejdere, ledelse af introverte medarbejdere, ledelse af neurodivergente medarbejdere, CSR-ledelse, ledelse af hjemmearbejde, politisk ledelse samt topledelse. I bogens sidste kapitel foreslås en række konkrete metoder til, hvordan man kan komme i gang med at praktisere Situationel Dialektisk Ledelse, samt hvordan man med brug af forskellige træningsmetoder hele tiden kan blive dygtigere som leder.

Bogen henvender sig til ledere og mellemledere samt til studerende på videregående uddannelser og/eller på efteruddannelse samt kurser eller forløb på Diplom i ledelse, Diplom i offentlig ledelse og MBA.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
1. udgave (2023), 
298 sider
Vejl. Pris
360,-
ISBN 9788759341957

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Anmod

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Lone Fredensborg på lfr@samfundslitteratur.dk.