Arbejdsliv og politik | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Arbejdsliv og politik

- signalement af lønmodtagere i det 21. århundrede

Steen Scheuer (red.)

Er lønmodtagerne ikke blevet så forskellige og individualistiske, at kollektive rammer føles som en spændetrøje?

Er lønmodtagerne ikke mere indstillede på selv at gøre karriere og sikre sig fordele frem for at støtte krav om omfordeling og solidariske løsninger?

Mister fagbevægelsen ikke opbakning hurtigere end medlemmer melder sig ud...

Læs mere

Er lønmodtagerne ikke blevet så forskellige og individualistiske, at kollektive rammer føles som en spændetrøje?

Er lønmodtagerne ikke mere indstillede på selv at gøre karriere og sikre sig fordele frem for at støtte krav om omfordeling og solidariske løsninger?

Mister fagbevægelsen ikke opbakning hurtigere end medlemmer melder sig ud af fagforeningerne?

I denne bog bliver sådanne myter grundigt tilbagevist ud fra lønmodtagernes egne erfaringer, vurderinger og holdninger. Forfatterne giver et signalement af, hvordan danske lønmodtagere i begyndelsen af det 21. århundrede har indrettet sig med arbejde, arbejdsplads, kolleger, arbejdsgivere, fagforening, politik og velfærdsstat.

Forfatterne dokumenterer, at der er flere ligheder end forskelle mellem lønmodtagerne. Lønmodtagerne er langt mere solidariske end hidtil antaget, de har fælles eller parallelle erfaringer med problemer i arbejds- og hverdagsliv, og mange kender til hyppige jobskift, ledighed og afbræk i karrieren .

Derimod er lønmodtagerne politisk set forskelligt indstillede, men bakker kraftigt op om velfærdsstaten. Forskelle mellem fagforeningsmedlemmer og ikke-medlemmer er ikke store.

Undersøgelsen viser samtidig, hvordan tilhør til en fagforening under en af de fire hovedorganisationer LO, FTF, AC og LH spiller ind i forhold til adfærd og holdninger, og endelig godtgøres det, hvilke forskelle der er på medlemmer af de fire største LO-forbund.

Bogen, der er skrevet af forskere tilknyttet CARMA, er den mest omfattende og dybdegående undersøgelse i det nye århundrede og den bringer mange overraskende resultater og perspektivrige sammenhænge frem i lyset.

Forlag: Nyt fra Samfundsvidenskaberne
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2007), 
426 sider
Vejl. Pris
398,-
ISBN 9788776830144

Sidebar section

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel.

Læs mere om vores betingelser

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.