Antropologien på arbejde | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Antropologien på arbejde

En grundbog om antropologisk kunnen

Hvad karakteriserer antropologisk kunnen? Hvordan bliver etnografisk feltarbejde og analytiske begreber omsat i praksis? Hvordan formidler man til arbejdsgivere og kolleger, hvad man kan som antropolog?

Antropologien på arbejde tegner et billede af, hvordan antropologien lever ude i samfundet og udvikler sig af at blive sat i arbejde. Bogen...

Læs mere

Hvad karakteriserer antropologisk kunnen? Hvordan bliver etnografisk feltarbejde og analytiske begreber omsat i praksis? Hvordan formidler man til arbejdsgivere og kolleger, hvad man kan som antropolog?

Antropologien på arbejde tegner et billede af, hvordan antropologien lever ude i samfundet og udvikler sig af at blive sat i arbejde. Bogen undersøger antropologi som professionel praksis og bidrager til debatten om fagets udvikling. Gennem ni portrætter formidler antropologer erfaringer fra deres arbejdsliv, og vi får eksempler på arbejdsgiveres og samarbejdspartneres oplevelse af antropologiens bidrag. Bogen henvender sig til bachelor- og kandidatstuderende på de antropologiske uddannelser og til færdiguddannede kandidater, som i forbindelse med deres jobsøgning eller arbejde skal kommunikere til kolleger og arbejdsgivere, hvad antropologien kan og gør.

Sue Wright, professor, DPU, Aarhus Universitet:
Dette er en rig samling af eksempler på, hvor antropologer har opnået beskæftigelse - og på den kunnen, de bringer til arbejdet! Denne bog vil være til inspiration for studerende, som tænker på, hvordan de kan bruge antropologien til at få job, der også gør en positiv forskel i verden. For undervisere rejser bogen spørgsmål om, hvordan man kan forberede de studerende til at gøre det. 

Halvard Vike, professor, Institutt for helse-, sosial- og velferdsfag, Universitetet i Sørøst-Norge:
Antropologer - og mange andre - har lenge ventet på en bok som denne. Denne boken viser at antropologien tilbyr flere uerstattelige innfallsvinkler til å forstå hvorfor og hvordan teoretiske resonnement og praktisk handling er gjensidig avhengige prosesser. Den gir oss nye perspektiver på teori, men bringer oss også usedvanlig tett på den praktiske verden.

Lisa Åkesson, professor, Institutionen för Globala Studier, Göteborgs Universitet:
Denna gedigna volym återger hur antropologer kommit att spela en allt viktigare roll på olika fält inom arbetsmarknaden. Genom att både konkret och reflexivt visa hur antropologisk kunskap omsätts i professionell verksamhet utgör den oumbärlig läsning för studenter och lärare i antropologi, liksom för antropologer verksamma utanför akademin och deras arbetsgivare och kollegor.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
1. udgave (2021), 
275 sider
Vejl. Pris
299,-
ISBN 9788759335536

Sidebar section

Bestil pensumeksemplar

Er du underviser, har du mulighed for at bestille et pensumeksemplar af bogen.Gå til bestilling

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.