Almen biokemi | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Almen biokemi

Almen biokemi er en lærebog for dem, der ønsker en detaljeret indføring i den humane metabolisme ved vægt på energistofskiftet.

Bogen indeholder alle væsentlige aspekter af den humane metabolisme, og størstedelen af bogen er således en grundig indføring i de metaboliske hovedveje. Det vil sige omsætning af protein, fedt og kulhydrat og...

Læs mere

Almen biokemi er en lærebog for dem, der ønsker en detaljeret indføring i den humane metabolisme ved vægt på energistofskiftet.

Bogen indeholder alle væsentlige aspekter af den humane metabolisme, og størstedelen af bogen er således en grundig indføring i de metaboliske hovedveje. Det vil sige omsætning af protein, fedt og kulhydrat og disses byggesten samt omsætningsvejenes regulering og energiforhold.

For at sikre en dybere forståelse af de termodynamiske og enzymologiske aspekter af energistofskiftet er der særskilte kapitler om disse emner. Hertil er der henvisninger i resten af bogen, som man kan bruge efter behov.

Bogen slutter af med kapitler om alkoholomsætning, blodkoagulation og hormon-receptorer. Sidstnævnte kapitel rummer en grundig gennemgang af signaleringsmekanismerne for de metabolisk vigtige hormoner.

Den traditionelle celle- og molekylærbiologi er ikke prioriteret i bogen, men et kapitel om cellebiologi omhandler de begreber omkring fx DNA-, RNA- og proteinsyntese, som er nødvendige for at forstå den metaboliske biokemi (fx regulation af genekspression). Bogen rummer også en gennemgang af cellernes opbygning, byggesten og organeller igen målrettet de begreber, der også har betydning for forståelsen af den metaboliske biokemi.

Da dele af bogen omhandler emner, der stadig er under udforskning, er der sørget for et udvalg af referencer til relevant litteratur herunder de nyeste reviewartikler om de enkelte omsætningsveje.

ALMEN BIOKEMI er velegnet for alle, der ønsker et grundigt kendskab til den humane biokemi med vægt på energistofskiftet og dets regulation. Den er skrevet som lærebog til undervisning i almen biokemi for tandlægestuderende ved Københavns Universitet, men kan være af interesse på mange andre uddannelser, hvor menneskets energiomsætning er vigtig fx idrætsuddannelser.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2019), 
186 sider
Vejl. Pris
260,-
ISBN 9788791319952
E-bog ()
1. udgave (2019), 
186 sider
Vejl. Pris
200,-
ISBN 9788770420013

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Anmod

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Christian Vedel Melsen på cvm@samfundslitteratur.dk.