Retsfølelsen | Samfundslitteratur

Search form

Content section

Retsfølelsen

- en bog om straf og etik

Straffen bør afspejle befolkningens retsfølelse! Sådan lyder det stadig oftere i den offentlige debat om, hvordan og hvor hårdt kriminelle bør straffes for deres forbrydelser.

Politikere på tværs af partierne fremfører argumentet med stor vægt, mens kriminologer og andre samfundsforskere ofte er mere skeptiske. Men hvem har ret? Bør...

Read more

Straffen bør afspejle befolkningens retsfølelse! Sådan lyder det stadig oftere i den offentlige debat om, hvordan og hvor hårdt kriminelle bør straffes for deres forbrydelser.

Politikere på tværs af partierne fremfører argumentet med stor vægt, mens kriminologer og andre samfundsforskere ofte er mere skeptiske. Men hvem har ret? Bør samfundets straffe baseres på retsfølelsen, eller er dette mest af alt udtryk for populisme?

Sigtet med Retsfølelsen. En bog om straf og etik er at undersøge retsfølelsens betydning for, hvor hårdt forbrydelse bør straffes.

Undervejs giver Jesper Ryberg en introduktion til de vigtigste etiske teorier om straf, sådan som de er udformet i klassiske værker af nogle af filosofihistoriens store tænkere, og som er uddybet og præciseret i den moderne straffeetiske litteratur. Endvidere inddrages relevante kriminologiske og psykologiske undersøgelser.

Bogen henvender sig til enhver, der interesserer sig for den moderne straffepolitiske debat, eller som ønsker en indføring i mere principielle overvejelser over, hvordan samfundet bør håndtere forbrydelse og straf.

Publisher: Roskilde Universitetsforlag
Language: Dansk
Illustrated: Yes
Read less

Buy the book

Bog (Softcover)
1. Edition (2006), 
130 pages
Price
148,-
ISBN 9788778673220

Reviews

Press

"Hvad ligger der i begrebet, og hvilken betydning bør det have for, hvordan og hvor hårdt forbrydelser straffes? Disse vanskelige spørgsmål belyser... Read more

Press

"Hvad ligger der i begrebet, og hvilken betydning bør det have for, hvordan og hvor hårdt forbrydelser straffes? Disse vanskelige spørgsmål belyser bogens fem veldisponerede og let overkommelige kapitler, som ikke bestræber sig på at affeje retsfølelsesargumentet helt og aldeles, men snarere opfordrer til varsom omgang med det. [...] Ryberg har med sin lille bog om retsfølelsen ydet en prisværdig indsats for at kvalificere den straffepolitiske debat"

Lasse Horne Kjældgaard i Politiken

 

"Tankevækkende teoretisk indføring i begreberne straf og etik, der som nævnt er aktuelle debatemner. Fra godt gymnasieniveau".

Lektørudtalelse af Carsten Nørby Sørensen fra Dansk Biblioteks Center

 

"Uanset om man er enig eller ej i Rybergs betragtninger, så er bogen en udmærket lille introduktion til de grundlæggende filosofiske overvejelser om, hvorfor vi egentlig giver os af med at straffe"

Politisk Horisont

Read less

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Request free copy

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.