Kærlighed og omstilling | Samfundslitteratur

Search form

Content section

Kærlighed og omstilling

- italesættelsen af den offentligt ansatte

Part of the series Nyt fra Samfundsvidenskaberne

Bogen belyser udviklingen i perfektioneringen af medarbejderen i den offentlige sektor i Danmark.

Tidligere blev forholdet mellem medarbejder og organisation diskuteret på en upersonlig måde med rettigheder og pligter i centrum.

Men opfattelsen af den offentligt ansatte har forandret sig kraftigt, og dermed forventningerne til forholdet mellem...

Read more

Bogen belyser udviklingen i perfektioneringen af medarbejderen i den offentlige sektor i Danmark.

Tidligere blev forholdet mellem medarbejder og organisation diskuteret på en upersonlig måde med rettigheder og pligter i centrum.

Men opfattelsen af den offentligt ansatte har forandret sig kraftigt, og dermed forventningerne til forholdet mellem medarbejder og leder/organisation.

I dag skal forholdet helst være personligt, åbent, præget af gensidig involvering og fælles visioner om fremtiden. Her bør der ikke være brug for magt. Medarbejderen er konstant orienteret mod at yde noget for organisationen.

Rettens sprog og logik er - på godt og ondt - blevet afløst af kærlighedens sprog og logik, som dikterer selvfølgelige positioner, hvorfra man kan tale om forholdet mellem medarbejdere og organisation.

I Finansministeriets sprog hedder det den ansvarstagende medarbejder . Andre honnørord, hentet bl.a. fra HRM (Human Resource Management), er i dag forandringsparathed , engagement , involvering , initiativ , det udviklende arbejde og livslang læring .

Bogens primære formål er at gøre disse selvfølgeligheder lidt mindre selvfølgelige og at stille spørgsmålstegn ved konsekvenserne af udviklingen.

Bogen bygger bl.a. tekster fra forvaltningens arkiver, der viser meningsdannelsen gennem de sidste 150 år og udviklingen i, hvordan medarbejderen italesættes:

Først som den standsmæssige embedsmand og den pligtorienterede tjenestemand. Siden som det rationelt udvalgte menneskelige materiale , den tværfaglige, bevægelige generalist og endelig den hele medarbejder .

Publisher: Nyt fra Samfundsvidenskaberne
Language: Dansk
Illustrated: Yes
Read less

Buy the book

Bog (Softcover)
1. Edition (2001), 
194 pages
Price
195,-
ISBN 9788770343237

Sidebar section

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Lone Fredensborg på lfr@samfundslitteratur.dk.