Informationsteknologi og demokratisk innovation | Samfundslitteratur

Search form

Content section

Informationsteknologi og demokratisk innovation

borgerdeltagelse, politisk kommunikation og offentlig styring

Jens Hoff (red.) and Kresten Storgaard (red.)
Part of the series Modinet

Informationsteknologien og især internettet har åbnet nye muligheder for politisk kommunikation og politisk deltagelse - også i lokalsamfundet.

Med udgangspunkt i analyser af Odder, Hals og Søllerød kommuner samt Nørrebro Park i København rejser bogen spørgsmål som: I hvilket omfang har informationsteknologien givet nye indflydelsesmuligheder...

Read more

Informationsteknologien og især internettet har åbnet nye muligheder for politisk kommunikation og politisk deltagelse - også i lokalsamfundet.

Med udgangspunkt i analyser af Odder, Hals og Søllerød kommuner samt Nørrebro Park i København rejser bogen spørgsmål som: I hvilket omfang har informationsteknologien givet nye indflydelsesmuligheder for borgerne, har den medvirket til at bringe nye grupper ind i politik, og hvordan har den påvirket udviklingen i den politiske deltagelse?

Bidragsyderne beskriver, hvordan de nævnte kommuner har brugt internettet til at skabe nye mødesteder mellem politikere, borgere og forvaltere, og hvordan dette har betydet udvikling af nye politiske kompetencer og praksisser hos borgerne.

De beskriver og vurderer også danske kommuners digitale service til borgerne og sætter kommunerne i et internationalt perspektiv - i spændingsfeltet mellem det lokale og det globale.

Publisher: Samfundslitteratur
Language: Dansk
Illustrated: Yes
Read less

Buy the book

Bog (Softcover)
1. Edition (2005), 
393 pages
Price
25,-
ISBN 9788759311448

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Request free copy

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.