Dyrisk og dyrebar | Samfundslitteratur

Search form

Content section

search Kig i bogen

Dyrisk og dyrebar

- kæledyr i et samfundsvidenskabeligt lys

Part of the series Nyt fra Samfundsvidenskaberne

At have kæledyr er en vigtig del af mange menneskers tilværelse i dag, og kæledyr spiller en stadig større rolle som både kulturel og social identitetsmarkør i det moderne liv. Trods kæledyrets voksende betydning er interessen for dyr og især kæledyr et forholdsvist nyt og uudforsket forskningsområde - i hvert fald i en skandinavisk... Read more

At have kæledyr er en vigtig del af mange menneskers tilværelse i dag, og kæledyr spiller en stadig større rolle som både kulturel og social identitetsmarkør i det moderne liv. Trods kæledyrets voksende betydning er interessen for dyr og især kæledyr et forholdsvist nyt og uudforsket forskningsområde - i hvert fald i en skandinavisk kontekst.

Denne bog er en tværvideskabelig undersøgelse af forholdet mellem mennesker og dyr og repræsenterer dermed et vigtigt bidrag til det internationale forskningsfelt Animal Studies.

Antologien samlet er bredt og interdisciplinært hold af bidragsydere, der på forskellig vis og gennem blandt andet kunst og litteratur belyser kæledyrets rolle og funktion i den menneskelige livsverden.

Hovedinspirationskilden er den amerikanske kulturforsker Donna Haraway (f. 1944), der med sine kontroversielle og komplekse analyser af forholdet mellem natur, kultur og videnskab er blevet en indflydelsesrig skikkelse inden for Animal Studies.

Bogens bidragsydere er, i lighed med Donna Haraway, især optaget af spørgsmålet om historicitet og konstruktion af kultur-naturdikotomier i relation til kæledyr.

Dyrisk og dyrebar - kæledyr i et samfundsvidenskabeligt lys tilbyder nye måder, hvorpå vi kan fortolke og udforske forholdet mellem menneske og dyr. Antologien giver ikke blot en dybere forståelse for kæledyret, dets rolle og funktioner. Den peger også på - og åbner op for - det store potentiale for samfundsanalyse og menneskeindsigt, som en øget videnskabelig opmærksomhed på kæledyret rummer.

Contributors: Liv Emma Thorsen, Peter Sandøe, Sandra Corr, Tora Holmberg, Christina W. Bojlén, Sara Vincentzen Kondrup, Clare Palmer and Donna Haraway
Publisher: Nyt fra Samfundsvidenskaberne
Language: Dansk
Illustrated: Yes
Read less

Buy the book

Bog (Softcover m. flapper)
1. Edition (2014), 
200 pages
Price
259,-
ISBN 9788776830441
E-bog (VitalSource Bookshelf)
1. Edition (2014), 
200 pages
Price
216,-
ISBN 9788776830915

Aditional information

NB: For en mere udførlig indholdsfortegnelse, vælg 'Kig i bogen' herover.

Uniform · 9

AF LISA STRÖMBECK

Dyrisk og dyrebar · 15

AF CECILIE A. THORSLUND OG ANNE KATRINE GJERLØFF

The Companion Species Manifesto · 33

AF DONNA HARAWAY

Kjæledyr historiske praksiser · 49

AF LIV EMMA THORSEN

Kærligheden ophøjer når kæledyret dør · 73

AF CHRISTINA W. BOJLÉN

Farlige hunde · 107

AF CECILIE A. THORSLUND

Kattkvinnor · 129

AF TORA HOLMBERG

Fede familiedyr · 155

AF PETER SANDØE, SANDRA CORR OG CLARE PALMER

Slip dyret løs om en etisk forskel, der gør en forskel · 181

AF SARA VINCENTZEN KONDRUP

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Request free copy

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.