Statsministeren, bd. 5 | Samfundslitteratur

Search form

left side

Statsministeren, bd. 5

Vi tog forskud på glæderne og fejrede ved en reception, at Statsministeren bd. 5 udkommer den 5. juni 2023.

Der var glade forfattere, en masse nysgerrige gæster, taler, bobler og snacks og livlig samtale.

Journalist Lotte Folke Kaarsholm interviewede Tim Knudsen om udvalgte emner fra det sidste og afsluttende bind i værket. Og Tim måtte afsløre, at hans favoritstatsminister gennem tiden kan findes på en af de allersidste sider i det nye bind af bogen. Så han mener, at vi alle bør læse os igennem først de første fire bind og dernæst det nye bind for at få at vide, hvem det er.

Om Statsministeren bd. 5
Punktum er nu sat i det hidtil største værk om de danske statsministre. Femte og sidste bind i det anmelderroste værk Statsministeren har fået titlen Mellem almagt og afmagt 2001-2019.

Statsministerembedets øgede magt er den røde tråd i de første fire bind, og i bind fem fortsætter denne udvikling, når Knudsen dykker ned i perioden 2001-2019 og svinger pennen over Anders Fogh Rasmussen, Lars Løkke Rasmussen (gange to), Helle Thorning Schmidt og Mette Frederiksen.

Om værket Statsministeren
Statsministerens fem bind skildrer ikke blot de enkelte statsministre og de begivenheder, der formede deres tid, men også hvordan hver af dem gav deres bidrag til udviklingen af det magtapparat, der har samme funktion for en statsminister, som et klaver er for en pianist. Værket er også en skildring af dansk politisk historie gennem næsten to århundreder med statsministerembedet og dets indehavere som omdrejningspunkt.

Om forfatterne
Tim Knudsen er professor emeritus i statskundskab ved Københavns Universitet og anerkendt politisk kommentator og foredragsholder. Tim Knudsen står bag en række bøger og over 130 faglige artikler i tidsskrifter og antologier. Knudsen blev optaget i Det Kongelige Danske Selskab for Fædrelandets Historie i 2001.

Peter Heyn Nielsen, der også har været forskningsassistent på hele værket, er post.doc. ved Oxford University.

 

Ja tak til nyhedsmails fra Samfundslitteratur

right side

Er du underviser ?

Få fagligt nyt direkte i din indbakke!
Læs om vores nyhedsbreve