Radiomontagen og dens rødder | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Radiomontagen og dens rødder

Radiomontagen og dens rødder handler om den danske radiomontage og dens genremæssige forudsætninger.

Bogen spænder fra de allerførste spæde forsøg i slutningen af 1920-erne op til montagens foreløbige højdepunkt i 1980-erne og 1990-erne.

Det er historien om, hvordan en af radioens mest markante genrer er vokset frem - en genre der har været...

Læs mere

Radiomontagen og dens rødder handler om den danske radiomontage og dens genremæssige forudsætninger.

Bogen spænder fra de allerførste spæde forsøg i slutningen af 1920-erne op til montagens foreløbige højdepunkt i 1980-erne og 1990-erne.

Det er historien om, hvordan en af radioens mest markante genrer er vokset frem - en genre der har været betragtet som en radiofonisk spydspids, og som har brudt nye veje og udforsket fortælleformer på tværs af den traditionelle skelnen mellem fakta og fiktion.

Men det er også historien om de radiogenrer, der gik forud for radiomontagen: Hørebilledet fra 1930-erne, featuren fra slutningen af 1940-erne og 1950-erne og den litterære tekstmontage fra slutningen af 1930-erne og frem.

Radiomontagen og dens rødder er den første mere omfattende fremstilling af den danske radiomontage og dens programhistoriske udgangspunkt, og det er den første større fremstilling af dansk radiohistorie med programanalysen som tyngdepunkt.

Ib Poulsen kaster lys over en hidtil underbelyst del af dansk mediehistorie, og han peger også på radioen og dens programmer som supplement til den eksisterende kulturhistoriske viden inden for perioden.

Bogen er udstyret med indholdsoversigt, registre og henvisninger og kan læses som en samlet fremstilling eller bruges som opslagsværk.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2006), 
672 sider
Vejl. Pris
199,-
ISBN 9788759312124

Sidebar section

Bestil pensumeksemplar

Er du underviser, har du mulighed for at bestille et pensumeksemplar af bogen.Gå til bestilling

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.