Den offentlige ekspert | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Den offentlige ekspert

Massemedier og videnskab er særdeles magtfulde kræfter i det moderne samfund. Den offentlige ekspert omhandler ét af de fænomener, hvor offentligheden konfronteres med begge: ekspertkilder i massemedierne.

I bogen undersøger Jakob Arnoldi ud fra hvilke kriterier - og med hvilke konsekvenser - journalister udvælger og benytter ekspertkilder....

Læs mere

Massemedier og videnskab er særdeles magtfulde kræfter i det moderne samfund. Den offentlige ekspert omhandler ét af de fænomener, hvor offentligheden konfronteres med begge: ekspertkilder i massemedierne.

I bogen undersøger Jakob Arnoldi ud fra hvilke kriterier - og med hvilke konsekvenser - journalister udvælger og benytter ekspertkilder.

Gennem en række analyser af ekspertudsagn i nyhedshistorier viser han, at eksperter fungerer som fortolkere, der skaber mening ud af information.

Han argumenterer derefter for, at journalisters udvælgelse af ekspertkilder både afspejler og reproducerer konventioner om, hvilke videnstyper og hvilke personer der har en særlig legitimitet og autoritet som henholdsvis ekspertise og eksperter.

Medierne er på den måde med til at skabe ekspertise og dermed den magt, der ligger i at være "ekspert". På denne baggrund diskuteres opkomsten af dels nye ekspertprofessioner, dels nye vidensinstitutioner såsom tænketanke.

Bogen henvender sig især til forskere og studerende inden for socialvidenskab, journalistik og medievidenskab.


Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2005), 
130 sider
Vejl. Pris
150,-
ISBN 9788759310762

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Anmod

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.