Vinderen af Lærebogsprisen 2016 er fundet! | Samfundslitteratur

Søgefelt

left side

Vinderen af Lærebogsprisen 2016 er fundet!

”Frygtløs i sit ærinde, betryggende i sin gøren.”        

Lærebogsprisen 2016 på 100.000 kr. går til Johannes Fibiger, lektor på Læreruddannelsen i Silkeborg, VIA UC. Han vinder Danmarks største faglitterære pris for sit bogforslag Filtret ind. Aktør-netværk-perspektiv på it-didaktisk design.

                              

Juryen var ikke i tvivl efter at have læst Johannes Fibigers oplæg til en ny bog om it-medieret undervisning. Med Filtret ind har Fibiger ikke bevæget sig ind på et nyt område. Tværtimod er det et emne, som mange lærebogsforlag har forsøgt sig med inden for de sidste 10 år.

 

Men med denne bog bliver bøtten vendt – ja, med forfatterens ord gøres der et forsøg på at nulstille og opdatere hele vores tænkning om it-medieret undervisning. Dette er ingen beskeden ambition, men Fibiger har taget de første vigtige skridt til at åbne for helt nye forståelser af hvad der sker når mennesker, teknologi og læring filtrer sig ind i hinanden.

 

Med oplægget til Filtret ind er der således lagt fundamentet til en bog, som på en gang er frygtløs i sit ærinde og betryggende i sin gøren – på alle måder en værdig vinder af Lærebogsprisen 2016.

 

 

Samfundslitteratur uddeler også to særpriser á 25.000 kr.

Den ene særpris går til Jan Holm Ingemann, Lena Kjeldsen, Iben Nørup og Stine Rasmussen, et forfatterteam fra Aalborg Universitet og VIA UC, for deres forslag til en introduktion til brugen af kvalitative metoder i samfundsvidenskab.

 

Den anden særpris går til Kim Skjoldbort, underviser ved Syddansk Universitet og Erhvervsakademi Lillebælt for hans idé til en bog om medieplanlægning.

 

Samfundslitteratur og Hanne Leth Andersen overrækker priserne på BogForum fredag d. 11. november kl. 17 på stand C2-20.

 

Ja tak til nyhedsmails fra Samfundslitteratur

right side

Er du underviser ?

Få fagligt nyt direkte i din indbakke!
Læs om vores nyhedsbreve