Vi samarbejder med Nationalt Videncenter for Læsning | Samfundslitteratur

Søgefelt

left side

Vi samarbejder med Nationalt Videncenter for Læsning

Samfundslitteratur og professionshøjskolernes nationale videncenter for læsning slår kræfterne sammen om at redigere og udgive det digitale læremiddel: Literacy.dk

 

Literacy.dk er et gratis læringssite målrettet undervisere og studerende i læreruddannelsen og pædagoguddannelsen. Formålet er at stille et forskningsbaseret materiale om literacy til rådighed, som kan bruges i undervisning, til opgaveskrivning – eller bare til hurtigt og nemt at hente viden om begrebet. På læringssitet kan læserne fordybe sig i en række temarum, som hver i sær består af en forskningsartikel, en introduktion til denne, nogle kommentarer, refleksionsspørgsmål og små film.  

 

Literacy – et bredt læsebegreb

Literacy handler om den måde, mennesker begår sig på og kommunikerer i verden. Det kan være via bogstaver, tal, ikoner, symboler og meget mere. Det er er et komplekst og interessant begreb, som mange forskere og teoretikere diskuterer. Med literacy.dk inviterer vi undervisere og studerende til at undersøge og diskutere de forskellige forståelser, dette brede læsebegreb rummer.

 

 

 

 

Ja tak til nyhedsmails fra Samfundslitteratur

right side

Er du underviser ?

Få fagligt nyt direkte i din indbakke!
Læs om vores nyhedsbreve