Boglancering og seminar: 1968 | Samfundslitteratur

Søgefelt

left side

Boglancering og seminar: 1968

Kom til bogreception, -seminar og paneldiskussion af 1968 - studenteroprør og undervisningsrevolution den 30. oktober på CBS.
 

1968 - studenteroprør og undervisningsrevolution ser Finn Hanson nærmere på, hvordan det lykkedes studerende i 1968 at indføre en helt ny, aktiverende universitetspædagogik.

Til receptionen vil Finn Hansson præsentere baggrunden for bogen, hvorefter en række repræsentanter og professorer fra uddannelsesverdenen vil diskutere bogens pointer i en efterfølgende paneldebat. 

 

PROGRAM


Kl. 14.00 - Oplæg af forfatteren
Finn Hansson præsenterer baggrunden for bogen, dens analyse og hovedresultater.

Kl. 14.20 – Paneldiskussion med afsæt i bogen
Panelet består af Thomas Werner (tidl. rådsformand KU), Wilbert van Meer (uddannelsesdekanens sekretariat), Jacob Ravn (Teaching and Learning, CBS), Niels Åkerstrøm (professor, CBS, MPP), Marie Ryberg (CBS, MPP), Birger Steen Nielsen (tidl. professor, RUC)

Kl. 15.30 - Reception og bogsalg
Nyd en forfriskning, og få bogen med arrangementsrabat.

 

Tid og sted
Tirsdag den 30. oktober kl. 14.00-16.00 på MPP, CBS, Dalgas Have 15, D1Ø001, 2000 Frederiksberg

Arrangementet er gratis. Tilmeld dig på info@samfundslitteratur.dk

 

Om bogen
1968 viser udviklingen af en af studenteroprørets store ’sejre’, at få en aktiverende undervisning, der forholdt sig til aktuelle samfundsproblemer på tværs af discipliner og kunne laves i grupper. ’Sejren’ kom i land efter aktioner og demonstrationer, men først og fremmest gennem et stort engagement og et slidsomt arbejde fra de studerendes side med at få lavet nye, fleksible studieordninger for uddannelserne.

Bogen viser også, at ingen sejr er varig: Når engagementet og kampen ebber ud slår modstanderen tilbage. I dette tilfælde oprettede bureaukratiet et nyt direktorat (DVU), som fik nærmest uindskrænket magt til at gribe i universiteternes verden – og gennem årene blev de studerendes muligheder for indflydelse reduceret kraftigt.
 

Læs mere om bogen her.

 

Ja tak til nyhedsmails fra Samfundslitteratur

right side

Er du underviser ?

Få fagligt nyt direkte i din indbakke!
Læs om vores nyhedsbreve