Videnskabsteori for økonomi, politik og forvaltning giver et overblik over centrale videnskabsteoretiske positioner og deres indbyrdes kamp om nøglen til videnskabelig erkendelse.
Disse kampe er især centreret omkring uenigheder om, hvorledes vi som samfundsforskere hensigtsmæssigt kan forstå og anvende begrebspar som sand/falsk og rigtig/forkert. Hermed handler de også om, hvordan vi kan skelne videnskab fra andre former for erkendelse, og hvordan vi ideelt set bør arbejde videnskabeligt.
Det videnskabsteoretiske overblik suppleres med gode eksempler på de forskellige positioners konsekvenser for studier af økonomi, politik og forvaltning. Hermed lægger Jan Holm Ingemann op til at identificere og analysere kampenes relevans i forhold til spørgsmål som: Er økonomi, politik og forvaltning noget særligt? Skal disse felter studeres ved hjælp af særlige perspektiver og metoder, eller på samme måde som astrofysikere studerer planeternes baner?
Læseren rustes til at forstå og tage stilling. Dermed giver bogen grundlag for løbende refleksion over muligheder og begrænsninger ved forskellige videnskabelige former for erkendelser.
Forfatteren vandt en særpris ved Lærebogsprisen 2012, som præmierede bogforslaget med den begrundelse, at forfatteren mestrer at gøre et svært tilgængeligt stof begribeligt, interessant og relevant.