At være på grænsen | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

At være på grænsen

- en moderne fænomenologisk bevægelse

Denne bog indeholder et metodisk opgør og åbner for nye empiriforestillinger i den sociologiske forskning og vil sætte sig spor ikke mindst i den organisationsteoretiske forskningspraksis.

Bogen bygger på forfatterens iagttagelse af et konkret bioteknologisk forskningsprojekts Til-Blivelse gennem netværksorganisering, hvor fænomenet netværk...

Læs mere

Denne bog indeholder et metodisk opgør og åbner for nye empiriforestillinger i den sociologiske forskning og vil sætte sig spor ikke mindst i den organisationsteoretiske forskningspraksis.

Bogen bygger på forfatterens iagttagelse af et konkret bioteknologisk forskningsprojekts Til-Blivelse gennem netværksorganisering, hvor fænomenet netværk træder frem som en tankefigur for organiseringens konsekvente temporalitet. I den forstand bliver ideen bag netværksbegrebet slet og ret tænkt om.

Forfatteren præsterer på det meta-teoretiske niveau:

  • at tænke teori-empiriforholdet på en konsekvent, radikal, ny måde, der flytter grænsen for forskerens teoretiske uskyld
  • at skabe en selvstændig dialog med fronttænkningen inden for organisationsteori
  • at fastholde det foucault'ske genealogibegrebs radikalitet
  • at knytte an til Luhmann s tænkning og dermed bygge bro mellem heideggeriansk fænomenologi og systemteori
  • at radikalisere konstruktivismens problemstillinger.
Forlag: Nyt fra Samfundsvidenskaberne
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (1998), 
253 sider
Vejl. Pris
185,-
ISBN 9788770343053

Anmeldelser

Medier

"I bogen voves en stil, der bruger sproget således at læseren ikke kan forfalde til at tro, at sproget på realistisk vis spejler en underliggende... Læs mere

Medier

"I bogen voves en stil, der bruger sproget således at læseren ikke kan forfalde til at tro, at sproget på realistisk vis spejler en underliggende sandhed. Sproget rummer en spændthed ved internt at spille på at skabe præcision i relationen mellem begreber og helheder, dvs. det lag i sproget som unddrager sig fiksering og alligevel skaber såvel stabilitet som dynamik. Læseren tvinges til at skabe med!

 

Ovenstående er uddrag af udtalelse i forbindelse med forfatterens tildeling af Tietgenprisens guldmedalje, fra professor Ole Fogh Kirkeby, lektor Asmund Born og seniorkonsulent Klaus Majgård.

Skjul beskrivelse

Sidebar section

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel.

Læs mere om vores betingelser

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.