Søgefelt

Content section

search Kig i bogen

Statistik for ikke-statistikere

Aldrig før er så mange beslutninger blevet taget ud fra statistiske vurderinger. Alt underbygges med tal. Det gælder samfundsforhold, marketing, økonomi, videnskab, industri samt administrativt arbejde inden for organisationer, virksomheder og institutioner. Derfor er det vigtigt at have indblik i statistikkens grundbegreber, både når du skal...

Læs mere

Aldrig før er så mange beslutninger blevet taget ud fra statistiske vurderinger. Alt underbygges med tal. Det gælder samfundsforhold, marketing, økonomi, videnskab, industri samt administrativt arbejde inden for organisationer, virksomheder og institutioner. Derfor er det vigtigt at have indblik i statistikkens grundbegreber, både når du skal vurdere et statistisk materiale, og når du selv skal udarbejde et beslutningsgrundlag, der indeholder statistik.

 Statistik for ikke-statistikere forklarer statistik, så det er til at forstå. Bogen beskriver indsamling, bearbejdning, analyse og præsentation af data med konkrete eksempler på praksis. Desuden findes der i bogen og på bogens hjemmeside på samfundslitteratur.dk supplerende materiale, der gør det nemt og overskueligt efterfølgende at bruge bogen som opslagsværk.

 Uanset, hvilken slags data du arbejder med, vil du efter læsning af denne bog være i stand til at analysere og præsentere dine egne data og drage konklusioner. Du vil kort sagt være godt i gang med at arbejde med statistik i praksis! Du har også bedre forudsætninger for at forholde dig kritisk til rapporter, artikler etc. med statistisk indhold. Endelig vil du være bedre rustet til at samarbejde med folk, der arbejder professionelt med statistik.

 Statistik for ikke-statistikere kan både anvendes til selvstudium og som supplerende læsning på videregående uddannelser, såvel som på handelsskoler, tekniske skoler og gymnasier.

 Birger Stjernholm Madsen er en erfaren statistiker og underviser, og bogen udspringer direkte af hans erfaring med at undervise statistik på et introducerende niveau. Han har igennem mange år været ekstern lektor ved Økonomisk Institut, Københavns Universitet. Desuden har han undervist i bl.a. Dansk Magisterforening Efteruddannelse og på den farmaceutiske efteruddannelse Pharmakon.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
2. udgave (2012), 
228 sider
Vejl. Pris
199,-
ISBN 9788759316221
Bog (Softcover m. flapper)
3. udgave (2017), 
265 sider
Vejl. Pris
259,-
ISBN 9788759329450
E-bog (LIX)
1. udgave (2012), 
228 sider
Vejl. Pris
159,-
ISBN 9788759324295

Anmeldelser

Medier

"Bogen er velskrevet og virker fint som en generel indføring i deskreptiv statistik, fordelinger og hypotesetest. Mange små, vigtige detaljer medtages, som: om dato er repræsentativt, forskel mellem kausalitet og korrelation og så videre."

Patrick Kofod Mogensen på altandetlige.dk, 4.januar 2013

Læs mere
Medier

"Bogen er velskrevet og virker fint som en generel indføring i deskreptiv statistik, fordelinger og hypotesetest. Mange små, vigtige detaljer medtages, som: om dato er repræsentativt, forskel mellem kausalitet og korrelation og så videre."

Patrick Kofod Mogensen på altandetlige.dk, 4.januar 2013

Skjul beskrivelse

Yderligere information

NB: For en mere udførlig indholdsfortegnelse, vælg 'Kig i bogen' herover.

Forord   9

Kapitel 1 · Indsamling af data  13

Kapitel 2 · Præsentation af data  31

Kapitel 3 · Beskrivelse af data   45

Kapitel 4 · Normalfordelingen    67

Kapitel 5 · Analyse af kvalitative data   101

Kapitel 6 · Fejlkilder og planlægning   131

Kapitel 7 · Vurdering af sammenhænge   149

Kapitel 8 · Sammenligning af to grupper  163


SUPPLERENDE MATERIALE   179

Sandsynlighedsregning  181

Resume af statistiske metoder   193

Ordliste   197

Symboler og forkortelser   203

Statistiske funktioner i regneark   205

Oversigt over statistisk software    209

Oversigt over nyttige links  211

Tabel over normalfordelingen    213

Tabel over t fordelingen    215

Tabel over ÷2-fordelingen    217

Statistisk usikkerhed i stikprøveundersøgelser  219

Sidebar section

Bestil pensumeksemplar

Er du underviser, har du mulighed for at bestille et pensumeksemplar af bogen.Gå til bestilling

Kontakt marketing

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Annette Kjølby på ak@samfundslitteratur.dk.