Søgefelt

Content section

Skattemæssige afskrivninger

- tekstdel

Søren Bech, Claus Bohn Jespersen og Henrik Nielsen

Skattemæssige afskrivninger tekstdel er en detaljeret gennemgang af den gældende afskrivningslov. Der fokuseres ikke kun på selve reglerne, men også på deres konsekvenser, således fx samspillet mellem genvundne afskrivninger og ejendomsavancebeskatningsloven. Bogen behandler også afskrivninger med hjemmel i lignings- og statsskatteloven samt...

Læs mere

Skattemæssige afskrivninger tekstdel er en detaljeret gennemgang af den gældende afskrivningslov. Der fokuseres ikke kun på selve reglerne, men også på deres konsekvenser, således fx samspillet mellem genvundne afskrivninger og ejendomsavancebeskatningsloven. Bogen behandler også afskrivninger med hjemmel i lignings- og statsskatteloven samt afskrivninger i specielle situationer, eksempelvis ved indtræden af skattepligt og i dødsboer. Tillige behandles reglerne om investeringsfonds samt etablerings- og iværksætterkonti. Endelig behandles også ejendomsavance samt gæld i fast ejendom.

Bogen er skrevet med henblik på undervisningen ved HD-studiet i regnskab og økonomistyring på CBS. Den vil dog også være af interesse for praktikere, fx advokater, revisorer, ansatte i regnskabsafdelinger i større virksomheder samt ansatte i SKAT.

Bogens forfattere er begge ansat som eksterne lektorer ved Institut for Regnskab og Revision, CBS samt i revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers (PwC).

Foruden denne bog er der udgivet Skattemæssige afskrivninger skemadel, som består af oversigter og taleksempler. Skemadelen vil foruden at uddybe denne bogs problemstillinger kunne anvendes som opslagsbog i forbindelse med rådgivning og løsning af konkrete problemer.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
6. udgave (2017), 
276 sider
Vejl. Pris
410,-
ISBN 9788759326435

Yderligere information

Forord     15

1. Indledning 17


2. Afskrivning på driftsmidler og skibe  31


3. Bygninger og installationer  55


4. Forskudsafskrivninger  155


5. Afskrivningslovens kapitel 5 161


6. Afskrivninger i ligningsloven og statsskatteloven  189


7. Beskatning af fast ejendom, herunder samspillet mellem ejendomsavance og genvundne afskrivninger   195

8. Beskatning af gæld 215

9. Afskrivninger mv. i specielle situationer  231

10. Investeringsfond, etableringskonto og iværksætterkonto  257


11 Momsen som beskatningssystem  271


 

Sidebar section

Bestil pensumeksemplar

Er du underviser, har du mulighed for at bestille et pensumeksemplar af bogen.Gå til bestilling

Kontakt marketing

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.