Semantisk søgning og søgemaskineoptimering | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Semantisk søgning og søgemaskineoptimering

Om Google-søgetjenester, schema.org og det semantiske web

Hvordan ser, kategoriserer og præsenterer en søgemaskine som Google verden? Hvordan får man den til at "forstå", hvad ens website og websider drejer sig om? Og kan man få adgang til dens viden om verden, og i givet fald hvordan?

Med centrale spørgsmål som disse giver Semantisk søgning og søgemaskineoptimering et indblik i den udvikling,...

Læs mere

Hvordan ser, kategoriserer og præsenterer en søgemaskine som Google verden? Hvordan får man den til at "forstå", hvad ens website og websider drejer sig om? Og kan man få adgang til dens viden om verden, og i givet fald hvordan?

Med centrale spørgsmål som disse giver Semantisk søgning og søgemaskineoptimering et indblik i den udvikling, søgemaskiner som Google gennemgår i disse år.

Fra at være et it-værktøj til at finde relevante sider på nettet er især Google ved at udvikle sig til en "svaremaskine", der stiller oplysninger til rådighed om alt lige fra den danske kongerække til film i den lokale biograf. Under overskriften from strings to things ændrer fokus sig fra søgestrenge til ting i den virkelige verden.

Bogens to hoveddele indeholder:

  • En generel beskrivelse af Google som semantisk søgemaskine og vidensressource, herunder grundlæggende begreber, idéer og principper.
  • En praktisk skitsering af hvordan man med semantisk søgemaskineoptimering konkret kan stille oplysninger på sine websider til rådighed for Googles søgetjenester og andet software via nyere webteknologier og -standarder (især systematikken schema.org).

Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for søgemaskiner og søgemaskineoptimering (SEO) i bred forstand, herunder studerende på it-, biblioteks- og informationsvidenskabelige uddannelser. 

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2019), 
130 sider
Vejl. Pris
198,-
ISBN 9788759332184

Sidebar section

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.