Søgefelt

Content section

search Kig i bogen

Multiteoretisk praksis i socialt arbejde

Professionelle praktikere i socialt arbejde møder ofte problemer, der ikke kan løses med én metode eller en simpel manual. De har brug for at kunne foretage perspektivskift i forståelsen af borgerens situation og afstemme teori og metoder i forhold til den respons, de møder. De har behov for at kunne arbejde multiteoretisk.

Denne bog præsenterer...

Læs mere

Professionelle praktikere i socialt arbejde møder ofte problemer, der ikke kan løses med én metode eller en simpel manual. De har brug for at kunne foretage perspektivskift i forståelsen af borgerens situation og afstemme teori og metoder i forhold til den respons, de møder. De har behov for at kunne arbejde multiteoretisk.

Denne bog præsenterer et katalog over forskellige metodiske tilgange til arbejdet med forandringsprocesser, relationer og kommunikation inden for bl.a. social- og beskæftigelsesindsatser, socialpsykiatri og misbrugsbehandling.

De tilgange, der præsenteres i bogen, stammer fra beslægtede felter som pædagogik, psykologi samt organisations- og ledelsesteori. Bogen giver dels en introduktion til centrale begreber og perspektiver fra de valgte tilgange og dels en lang række eksempler på, hvordan disse kan omsættes til konkret praksis. Bogen behandler desuden begreber som magt, roller og refleksiv praksis i forhold til de valgte tilgange.

Bogen henvender sig til fagprofessionelle og studerende, der har fokus på arbejdet med forandringsprocesser for borgere på vegne af velfærdsstaten, fx i jobcentre, socialpsykiatrien, socialcentre og andre specialiserede indsatser.

Denne 2. udgave er gennemgående opdateret med nye referencer, mindre ændringer m.m. samt et nyt kapitel om Eksistentiel tilgang.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2014), 
311 sider
Vejl. Pris
325,-
ISBN 9788759319253
Bog (Softcover)
2. udgave (2017), 
330 sider
Vejl. Pris
325,-
ISBN 9788759329832
E-bog (ePub)
1. udgave (2014), 
311 sider
Vejl. Pris
250,-
ISBN 9788759320365

Anmeldelser

Underviser

"Vi er flere undervisere der er meget begejstret for denne bog. Denne arbejder med teori og praksis perspektiverne på en meget inspirerende og lærerig måde. Den giver et fantastisk overblik og gengiver  hovedbudskaberne i teorierne præcist og klart - uden at forsimple. Det mest geniale er afsnittet "teori" som afslutter hvert kapitel. Super ide. Mange rigtig gode kapitler der relevant for... Læs mere

Underviser

"Vi er flere undervisere der er meget begejstret for denne bog. Denne arbejder med teori og praksis perspektiverne på en meget inspirerende og lærerig måde. Den giver et fantastisk overblik og gengiver  hovedbudskaberne i teorierne præcist og klart - uden at forsimple. Det mest geniale er afsnittet "teori" som afslutter hvert kapitel. Super ide. Mange rigtig gode kapitler der relevant for sygeplejerskeruddannelsen."

Joy Hansen, Sygeplejerskeuddannelsen UCC.

Skjul beskrivelse

Yderligere information

Oversigt over figurer og tabeller 7

Forord ved Svend Brinkmann 11

Forord ved forfatteren 13

Indledning 15

DEL 1 Med den professionelle på arbejde 25

KAPITEL 1

Multiteoretisk praksis 27

KAPITEL 2

Det er relationen, der virker 39

KAPITEL 3

Kommunikationsstile et professionelt repertoire 55

DEL 2 Bredt funderede perspektiver på forandringsprocesser 73

KAPITEL 4

Systemisk tilgang 75

KAPITEL 5

Løsningsfokuseret tilgang 95 

KAPITEL 6

Narrativ tilgang 115

KAPITEL 7

Anerkendende tilgang(e) 139

KAPITEL 8

Kognitiv tilgang 165

DEL 3 Værktøjsforankrede tilgange til forandring 197

KAPITEL 9

Domæneteorien 199

KAPITEL 10

Spørgsmålstyper som intervention 215

KAPITEL 11

Motivationssamtalen 231

KAPITEL 12

Forandringscirklen 253

DEL 4 Opsamling og perspektiver 271

KAPITEL 13

Forskelle og perspektivskifte 273

KAPITEL 14

Begrundet praksis, organisatorisk forankring og autenticitet i mødet 287

Litteraturliste 299

Indeks 307

Bogen henvender sig til fagprofessionelle og studerende, der har fokus på arbejdet med forandringsprocesser for borgere, fx i jobcentre, socialpsykiatrien, misbrugsvejledning, socialcentre og andre specialiserede indsatser.

Sidebar section

Bestil pensumeksemplar

Er du underviser, har du mulighed for at bestille et pensumeksemplar af bogen.Gå til bestilling

Kontakt marketing

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.