Multiteoretisk praksis i socialt arbejde | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

search Kig i bogen

Multiteoretisk praksis i socialt arbejde

Professionelle praktikere i socialt arbejde møder ofte problemer, der ikke kan løses med én metode eller en simpel manual. De har brug for at kunne foretage perspektivskift i forståelsen af borgerens situation og afstemme teori og metoder i forhold til den respons, de møder. De har behov for at kunne arbejde multiteoretisk.

Denne bog præsenterer...

Læs mere

Professionelle praktikere i socialt arbejde møder ofte problemer, der ikke kan løses med én metode eller en simpel manual. De har brug for at kunne foretage perspektivskift i forståelsen af borgerens situation og afstemme teori og metoder i forhold til den respons, de møder. De har behov for at kunne arbejde multiteoretisk.

Denne bog præsenterer et katalog over forskellige metodiske tilgange til arbejdet med forandringsprocesser, relationer og kommunikation inden for bl.a. social- og beskæftigelsesindsatser, socialpsykiatri og misbrugsbehandling.

De tilgange, der præsenteres i bogen, stammer fra beslægtede felter som pædagogik, psykologi samt organisations- og ledelsesteori. Bogen giver dels en introduktion til centrale begreber og perspektiver fra de valgte tilgange og dels en lang række eksempler på, hvordan disse kan omsættes til konkret praksis. Bogen behandler desuden begreber som magt, roller og refleksiv praksis i forhold til de valgte tilgange.

Bogen henvender sig til fagprofessionelle og studerende, der har fokus på arbejdet med forandringsprocesser for borgere på vegne af velfærdsstaten, fx i jobcentre, socialpsykiatrien, socialcentre og andre specialiserede indsatser.

Denne 2. udgave er gennemgående opdateret med nye referencer, mindre ændringer m.m. samt et nyt kapitel om Eksistentiel tilgang.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
2. udgave (2017), 
357 sider
Vejl. Pris
350,-
ISBN 9788759329832
E-bog (VitalSource Bookshelf)
2. udgave (2017), 
357 sider
Vejl. Pris
260,-
ISBN 9788759330593

Anmeldelser

Underviser

"Vi er flere undervisere der er meget begejstret for denne bog. Denne arbejder med teori og praksis perspektiverne på en meget inspirerende og lærerig måde. Den giver et fantastisk overblik og gengiver  hovedbudskaberne i teorierne præcist og klart - uden at forsimple. Det mest geniale er afsnittet "teori" som afslutter hvert kapitel. Super ide. Mange rigtig gode kapitler der relevant for... Læs mere

Underviser

"Vi er flere undervisere der er meget begejstret for denne bog. Denne arbejder med teori og praksis perspektiverne på en meget inspirerende og lærerig måde. Den giver et fantastisk overblik og gengiver  hovedbudskaberne i teorierne præcist og klart - uden at forsimple. Det mest geniale er afsnittet "teori" som afslutter hvert kapitel. Super ide. Mange rigtig gode kapitler der relevant for sygeplejerskeruddannelsen."

Joy Hansen, Sygeplejerskeuddannelsen UCC.

Skjul beskrivelse

Yderligere information

Oversigt over figurer og tabeller 7

Forord ved Svend Brinkmann 11

Forord ved forfatteren 13

Indledning 17

DEL 1 · Med den professionelle på arbejde 27

KAPITEL 1

Multiteoretisk praksis 29

KAPITEL 2

‘Det er relationen, der virker’ 41

KAPITEL 3

Kommunikationsstile – et professionelt repertoire 57

DEL 2 · Bredt funderede perspektiver på forandringsprocesser 75

KAPITEL 4

Systemisk tilgang 77

KAPITEL 5

Løsningsfokuseret tilgang 97

KAPITEL 6

Narrativ tilgang 117

KAPITEL 7

Anerkendende tilgang(e) 141

KAPITEL 8

Kognitiv tilgang 167

KAPITEL 9

Eksistentiel tilgang 199

DEL 3 · Værktøjsforankrede tilgange til forandring 243

KAPITEL 10

Domæneteorien 245

KAPITEL 11

Spørgsmålstyper som intervention 261

KAPITEL 12

Motivationssamtalen 277

KAPITEL 13

Forandringscirklen 299

DEL 4 · Opsamling og perspektiver 317

KAPITEL 14

Forskelle og perspektivskifte 319

KAPITEL 15

Begrundet praksis, organisatorisk forankring og autenticitet i mødet 333

Litteraturliste 345

Indeks 353

Bogen henvender sig til fagprofessionelle og studerende, der har fokus på arbejdet med forandringsprocesser for borgere, fx i jobcentre, socialpsykiatrien, misbrugsvejledning, socialcentre og andre specialiserede indsatser.

Sidebar section

Pensumeksemplar

Som underviser har du mulighed for at anmode om et pensumeksemplar af denne titel.

Anmod

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Thomas Bestle på tb@samfundslitteratur.dk.