Søgefelt

Content section

Litteraturen rundt

Aktører i det litterære felt

Litteraturen rundt beskriver aktørerne i det litterære felt og den dynamik, der er mellem dem. Med udgangspunkt i Pierre Bourdieus feltteori og Bruno Latours teori om aktører, netværk og attachment beskrives litteraturpolitik, teknologi og økonomi, forfatteroller, anmeldertyper, læsekredse, biblioteksvæsen samt forskning og undervisning i...

Læs mere

Litteraturen rundt beskriver aktørerne i det litterære felt og den dynamik, der er mellem dem. Med udgangspunkt i Pierre Bourdieus feltteori og Bruno Latours teori om aktører, netværk og attachment beskrives litteraturpolitik, teknologi og økonomi, forfatteroller, anmeldertyper, læsekredse, biblioteksvæsen samt forskning og undervisning i litteratur. Aktørerne i feltet organiseres af forestillingen om den litterære institution, som får en særlig opmærksomhed.

Lars Handesten beskriver i bogen, hvordan det litterære felt netop nu undergår store forandringer på baggrund af internationalisering af bogmarkedet, nye digitale teknologier og forandringer i mediernes sammensætning og funktion. Bogen præsenterer ny litteratursociologisk forskning i betingelserne for litterær produktion i Danmark.

Litteraturen rundt giver en eksemplarisk beskrivelse af Morten Papes roman Planen efter princippet "follow the book" . Planens gang gennem det litterære felt undersøges med den litterære redaktør, kritikeren og læsekredsen i fokus.

Forlag: Samfundslitteratur
Sprog: Dansk
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover m. flapper)
1. udgave (2018), 
200 sider
Vejl. Pris
250,-
ISBN 9788759330531

Sidebar section

Kontakt marketing

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.