Lederskabelse | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

search Kig i bogen

Lederskabelse

- det personlige lederskab

Poula Helth (red.)

Det personlige lederskab er en væsentlig del af ledelse. Hvis ledelsesopgaven skal lykkes under de ofte uforudsigelige og foranderlige vilkår, som hersker i langt de fleste organisationer, må lederen nemlig investere sin person. Der findes ingen opskrift på, hvordan ledelse faktisk lykkes - den enkelte leder skal kunne anvende ledelseskompetencer,...

Læs mere

Det personlige lederskab er en væsentlig del af ledelse. Hvis ledelsesopgaven skal lykkes under de ofte uforudsigelige og foranderlige vilkår, som hersker i langt de fleste organisationer, må lederen nemlig investere sin person. Der findes ingen opskrift på, hvordan ledelse faktisk lykkes - den enkelte leder skal kunne anvende ledelseskompetencer, som passer til udfordringerne i den konkrete organisatoriske kontekst. Lederen skal endvidere kunne handle som selvstændig person i samspil med andre, og lederskab praktiseres derfor både individuelt og i fællesskab.

Lederskabelse: Det personlige lederskab har i en årrække været en populær indføring i udviklingen af det personlige lederskab på en række af landets lederuddannelser. Med baggrund i ledelsesforskning og med praksisnære eksempler viser bogen, hvordan lederen skaber god ledelse ved at iagttage, reflektere og handle i praksis, og gennem bogens kapitler får lederen forskningsbaseret viden om teorier og metoder inden for en række væsentlige aspekter af lederskabets udvikling.

Bogen er især tiltænkt som basislitteratur på diplom- og masteruddannelser samt virksomhedsinterne udviklingsforløb for ledere. Men den er også lærerig og refleksionsskabende læsning til selvstudie for enhver leder, som ønsker at udvikle sit personlige lederskab.

Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
4. udgave (2018), 
343 sider
Vejl. Pris
379,-
ISBN 9788759332757

Anmeldelser

Medier

"Bogen behandler mange sider af lederskabet ud fra forskellige tilgange og teorier. Det er moderne ledelsesbegreber, der fokuseres på. Bogen er ikke specielt... Læs mere

Medier

"Bogen behandler mange sider af lederskabet ud fra forskellige tilgange og teorier. Det er moderne ledelsesbegreber, der fokuseres på. Bogen er ikke specielt svær at læse og mere levende qva de mange cases end så mange andre ledelsesbøger til undervisning... Bogen er at betragte som et moderne standardværk om ledelse til brug på ledelsesuddannelser af enhver art, idet den medtager mange forskellige nyere ledelsesteorier. 1. udgave bør udskiftes/suppleres med denne opdaterede og udvidede udgave .

- Ellen Lind Jensen i Lektørudtalelse

Skjul beskrivelse

Yderligere information

 NB: For en mere udførlig indholdsfortegnelse, vælg 'Kig i bogen' herover.

Indledning ... 9

KAPITEL 1: Selvskabt ledelse ... 23

KAPITEL 2: Ledelse i den relationsskabte organisation ... 39

KAPITEL 3: Ledelse i den immaterielle økonomi ... 61

KAPITEL 4: Ledelse og værdier ... 77

KAPITEL 5: Ledelse med et narrativt og poststrukturalistisk perspektiv ... 95

KAPITEL 6: Refleksiv ledelse ... 121

KAPITEL 7: Ledelse og coaching ... 133

KAPITEL 8: Ledelse og autoritet ... 149

KAPITEL 9: Lederskab og gruppens psykologi ... 161

KAPITEL 10: Ledelse af læring ... 175

KAPITEL 11: HRM og det personlige lederskab ... 189

KAPITEL 12: Filosofisk ledelse ... 209

Ordforklaringer ... 227

Litteratur ... 243

    

Velegnet til ledelses- og organisationsstudier på fx diplom- og masterstudier.

Sidebar section

Bestil pensumeksemplar

Er du underviser, har du mulighed for at bestille et pensumeksemplar af bogen.Gå til bestilling

Kontakt marketing

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Annette Kjølby på ak@samfundslitteratur.dk.