Historien om VUC | Samfundslitteratur

Søgefelt

Content section

Historien om VUC

- fra teknisk forberedelse til livslang læring

Erling Klinkby

Erling Klinkby beretter om VUC igennem næsten 50 år. Fra slutningen af 1950 erne og frem til i dag, hvor VUC er en vigtig brik i realiseringen af livslang læring.

Historien om VUC er en beretning med fokus på uddannelsespolitikken, hvor VUC sættes ind i en samfundsmæssig sammenhæng og beskrives i relation til den tænkning, der gennem et halvt...

Læs mere

Erling Klinkby beretter om VUC igennem næsten 50 år. Fra slutningen af 1950 erne og frem til i dag, hvor VUC er en vigtig brik i realiseringen af livslang læring.

Historien om VUC er en beretning med fokus på uddannelsespolitikken, hvor VUC sættes ind i en samfundsmæssig sammenhæng og beskrives i relation til den tænkning, der gennem et halvt århundrede har været om voksenuddannelse i Danmark.  Hermed giver Erling Klinkby en historisk funderet karakteristik af VUC's komplekse og unikke karakter.

Voksenuddannelsescentrene (VUC) tegner sig for betydelig del af voksenuddannelsen i Danmark med omkring 100.000 deltagere på årsbasis.

Historisk rækker VUC næsten 50 år tilbage i tiden, hvor de første tekniske forberedelseskurser blev etableret. Missionen var dengang at få de unge og voksne tilbage på skolebænken for at videreuddanne sig til de mellemtekniske uddannelser, der var stærkt efterspurgte i den ekspanderende industri.

I samtiden har VUC kurserne fået et langt bredere sigte først i folkeoplysningens regi, og i dag som en selvstændig og formel del af det offentlige voksenuddannelsessystem.

Forlag: Roskilde Universitetsforlag
Sprog: Dansk
Illustreret: Ja
Skjul beskrivelse

Køb bogen

Bog (Softcover)
1. udgave (2004), 
183 sider
Vejl. Pris
25,-
ISBN 9788778672810

Sidebar section

Pensumeksemplarer ikke til rådighed

Det er ikke muligt at anmode om pensumeksemplarer af denne titel.

Læs mere om vores betingelser

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@samfundslitteratur.dk eller på telefon: 44 22 38 80.

Læs om vores persondatapolitik.

Kontakt fagredaktøren

Har du en idé til en lærebog, eller mangler der en bog inden for dit fag, hører vi gerne fra dig! Skriv til fagredaktør Henrik Schjerning på hs@samfundslitteratur.dk.