Vinderne er fundet! | Samfundslitteratur

Søgefelt

left side

Vinderne er fundet!

Fredag den 10. november kl. 17.00 kåres vinderne af Samfundslitteraturs to årlige idekonkurrencer – Lærebogprisen og TIPPET – af Connie Hedegaard på BogForum.
Se en oversigt over vinderne, og læs juryens udtalelser.

 

Vinder af Lærebogsprisen 2017
Lærebogsprisen 2017 på 100.000 kr. går til Morten Rold, underviser fra Copenhagen Business Academy. Han vinder prisen for sin idé til bogen Grænseflader – Interfacedesign fra idé til digital prototype.

Om forslaget siger juryen:
”Med et stort engagement, fortælleglæde og klar faglig formidling skitserer Morten Rold en bog, som i den grad mangler hos både undervisere og studerende. Med forfatterens egne ord skal bogen være en introduktion til, hvordan ”man som digital designer, med enkle midler, kan designe et interface, der i sidste ende føles ’rigtigt’ for brugeren’. Forlaget ser frem til arbejde sammen med Morten, som med sit opmærksomme blik for brugerne – og læserne – har det bedste afsæt for at skrive en virkelig stærk lærebog.”

Læs mere om Lærebogsprisen.

 

Vinder af TIPPET 2017
Hovedvinderen af TIPPET 2017 og de 10.000 kroner til Academic Books går til Jens Guldborg, der er medicinstuderende på Syddansk Universitet. Han vinder prisen for idéen om en dannelsesbog til læger bestående af essays af forskellige forfattere om forskellige aspekter af det gode lægeliv: fra kollegialt sammenhold og provinslægens perspektiv til etiske spørgsmål og det at lære at leve med lægefejl.

Om forslaget siger juryen:
”Besvarelsen demonstrerer både stort overskud i forhold til at udfolde konkrete og velovervejede bud på kapitler og forfattere, og samtidig er ideen om en dannelsesbog med det indhold, som bliver defineret, nobel. Vi mener, denne besvarelse skal vinde hovedprisen, fordi den - i stil med det besvareren selv så smukt formulerer - sætter tydelig streg under, at akademisk dannelse intet er værd uden faktisk menneskelig dannelse, livsklogskab og erfaring. En fagbog, der i sin grundkerne aldrig vil forældes.”

Læs mere om TIPPET.

 

Vindere af TIPPETs særpris
Foruden hovedvinderen er der kåret fem særprisvindere, der alle vinder et eksemplar af bogen Den gode opgave samt et gavekort på 500 kroner til Academic Books. De fem særprisvindere er valgt på baggrund af besvarelser, der afspejlede kreativitet og faglig entusiasme.

Få vores nyhedsbreve

right side

Er du underviser ?

Få fagligt nyt direkte i din indbakke!
Læs om vores nyhedsbreve